Zuckerberg neaga zvonurile legate de smartphone-ul Facebook

Data: 27/07/2012 | Autor: .

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a negat zvonurile potrivit carora compania sa colaboreaza cu HTC in vederea lansarii unui smartphone sub brand propriu.

Adresandu-se investitorilor in timpul anuntarii rezultatelor financiare ale Facebook aferente celui de-al doilea trimestru al anului, Zuckerberg a spus lansarea unui smartphone propriu „nu ar face prea mult sens pentru noi”, dupa cum scrie Engadget.

In loc sa lucreze la un dispozitiv dedicat, Zuckerberg spune ca Facebook se concentreaza pe o integrare mai profunda cu platformele deja existente pe piata. In acest sens, el a dat exemplu noile functii prin care sistemul de operare iOS 6 va integra sharing-ul prin Facebook.

„Suntem mai aproape de inceput decat de sfarsit in privinta a ceea ce putem sa facem cu aplicatiile pe care le folosim astazi. Sunt destul de rudimentare comparativ cu ceea ce credem ca utilizatorii isi vor dori de la experienta Facebook pe un telefon”, a mai spus seful Facebook.

In ceea ce priveste rezultatele financiare, Facebook a inregistrat in trimestrul al doilea al anului venituri de 1,18 miliarde de dolari, in crestere cu 32% fata de perioada similara a anului trecut, si pierderi de 157 milioane de dolari.

Compania avea la finele lunii iunie 955 milioane de utilizatori activi. Cifrele prezentate de Facebook si distributia lor pe regiuni geografice infirma informatriile aparute pe piata in urma cu cateva zile potrivit carora reteaua sociala pierde utilizatori in Europa si Statele Unite.