150.000 de iPhone 5 pe zi. Apple vrea sa rupa piata

Data: 8/09/2011 | Autor: .

Furnizorii taiwanezi de componente ai Apple au inceput productia noului telefon  iPhone 5, iar ritmul de lucru a ajuns la 150.000 de terminale pe zi, relateaza Digitimes.com.

Apple spera sa produca 5-6 milioane de unitati in septembrie, iar pana la finele lui octombrie, dupa ce va opri productia iPhone 4, sa ajunga la nivelul de 22 de milioane de terminale.

Noul iPhone 5 ar urma sa fie lansat, potrivit unor surse din piata, pe 7 octombrie.

Slashgear.com afirma ca iPhone 5 va putea fi precomandat la sfarsitul lui septembrie. Pe de alta parte, Appleinsidenews.com a scris, recent, ca nu este exclus ca Apple sa amane lansarea iPhone 5 pentru inceputul anului viitor, in tentativa de a include in specificatiile noului telefon si capacitatile 3D.

Un telefon revolutionar

Specialistii citati de presa internationala se asteapta ca noul iPhone sa beneficieze de un nou design, fie ca vorbim de forma, grosime si materialele folosite.

Potrivit unor surse, telefonul ar putea beneficia de display-ul retina de 4 inch, cu rezolutia de 960 x 640, o memorie RAM de 1 GB si un nou procesor A5 Dual Core la 1.4GHz, cu 60% mai rapid decat cel de pe iPhone 4.

iPhone 5 ar urma sa prezinte o camera foto/video de 8 megapixeli autofocus cu Ledflash, capabila sa inregistreze in 1080p HD la 25fps/720p la 30fps.

La capitolul dotari, iPhone 5 va include WiFi/UMTS/HSDPA/HSUPA/ 3G/HSPA+/4G, GSM, Bluetooth. 1xEV-DO. Bateria noului telefon ar urma sa tina pana la 8 ore in 4G, 13 ore in 3G si 420 ore in stand by.

Smartphone-ul ar urma sa fie disponibil in doua versiuni, de 32GB si 64GB.

Nu este exclus ca telefonul sa vina si cu o serie de tehnologii revolutionare, de la ecranul holografic, la tastatura laser.

Aatma Studio a realizat un clip care prezinta cele mai noi inovatii pe care le-ar putea aduce noul smartphone. In video-ul de mai jos puteti vedea trei dintre ele.