99% dintre încărcătoarele de iPhone, un pericol. Cum alegi unul sigur

99% dintre încărcătoarele de iPhone, un pericol. Cum alegi unul sigur

99% dintre încărcătoarele de iPhone-uri reprezintă un potenţial pericol, afirmă experţii companiei americane UL, specializată în teste de siguranţă pentru produse, relatează GadgetReport.ro

La solicitarea autorităţilor britanice (U.K.’s Trading Standards), experţii americani au testat mai multe încărcătoare, vândute în opt ţări, printre care SUA, China şi Australia.

Potrivit rezultatelor testelor, doar trei dintre cele 400 de încărcătoare testate prezentau elementele de securitate necesare în caz de şocuri electrice.

Expertul Leon Livermore, de la Chartered Trading Standards Institute, a declarat că cele mai multe încărcătoare testate reprezintă un real pericol pentru utilizatori.

Chiar dacă costă ceva mai mult, alegeţi încărcătoarele originale, pentru că cele ieftine, fantomă, no-name, sunt un real pericol de scurt-circuit, şi pot provoca incendii”, a declarat acesta.

GadgetReport.ro relata, recent,Apple a dat în judecată mai mulţi producători care îşi vindeau produsele prin intermediul platformei de shopping.

Dacă vă e teamă că aveţi încărcătoare contrafăcute, Apple are o pagină de suport dedicată, acolo unde puteţi afla diferenţele dintre produsele originale şi fake-uri. Există, astfel, două tipuri de produse – cele oficiale, produse de Apple, şi cele dezvoltate de firmele licenţiate, care poartă inscripţia “Made for iPhone”. Logo-ul Mfi este afişat pe toate gadgeturile originale cu o excepţie – cablurile.

încărcător fake cablu-original-iPhone

Pe cablurile originale Apple Lightning to USB apare inscripţia “Designed by Apple in California” sau “Assembled in China,” “Assembled in Vietnam”, “Indústria Brasileira”, alături de un serial de 12 cifre.

încărcător fake img_10122014_150204

În cazul încărcătoarelor, este bine să-l folosiţi pe cel cu care aţi cumpărat telefonul. Dacă aveţi unul de o putere mai mare sau mai mică, este posibil să distrugeţi bateria acestuia.

Voltajul este scris pe chargerul original, alături de inscripţiile UL sau CE, care certifică faptul că acesta este original.

Cum îţi dai seama dacă ai încărcător fake de iPhone vezi  în imaginile de mai jos.

încărcător fake Cum-îţi-dai-seama-dacă-ai-încărcător-fake-de-iPhone-gadgetreport