A apărut pastila anti-mahmureală! Pilula Myrkl descompune 70% din alcoolul consumat

Data: 8/07/2022 | Autor: .

Specialiștii Institutului Național de Sănătate din Marea Britanie au anunțat că vor lansa pe piață o pastilă anti-mahmureală. Pastila trebuie administrată cu cel puțin o oră înainte de a consuma alcool, iar efectele ei te-ar putea scăpa de bătăi de cap, la propriu. Pilula Myrkl poate să descompună până la 70% din alcoolul consumat în primele 60 de minute.

Ceea ce face Myrkl este să mărească descompunerea alcoolului și, prin urmare, să reducă cantitatea absorbită în organism. Veți obține totuși o anumită absorbție și o parte din acea bucurie pe care o experimentezi atunci când bei alcool. Dacă vrei totuși să ieși și să te îmbeți, cu Myrkl va dura mai mult și te va costa mai mult.

Specialiștii Institutului Național de Sănătate din Marea Britanie spun însă că scopul medicamentului nu trebuie interpretat greșit. Pastila nu încurajează consumul de alcool, ci tratează efectele lui.

Acesta nu este un produs pentru perrsoanele care vor să iasă în oraș și să consume alcool în exces. Când au fost întrebați, au spus că caută un produs care să fie eficient într-un timp scurt, să funcționeze înainte de apariția simptomelor, să fie testat clinic și natural, a precizat Dawn Harper, medic NHS.

Cum să bem alcool fără să ne îmbătăm. O soluție dovedită științific

Cum să bei fără să îţi fie rău

1.În primul rând, odihneşte-te. Sa nu ieşi niciodată în club să bei ceva dacă eşti obosit. S-ar putea să îţi facă mai mult rău decât bine, pentru că rezistenţa organismului este mult slăbită.

2.Dacă ieşi în oraş, mănâncă bine înainte. Nu încerca niciodată să bei alcool pe burta goală, pentru că acesta se asimilează mult mai repede şi te vei trezi că, dintr-o bere, o să te trezeşti euforic sau o să îţi fie rău.

3.Nu consuma niciodată alcool ieftin. Încearcă să bei băuturi produse de mărci cunoscute, de calitate. Nu te lăsa amăgit de preţul mai mic al celor „no name”. Cele mai multe compensează reţeta slabă cu foarte mult alcool, iar asta îţi distruge sănătatea.

4.Încearcă să eviţi băuturile dulci, pentru că acestea se asimilează mai repede în sânge. Combinaţia alcool-zahăr poate fi calea sigură către o stare de mahmureală.

5. Evită băuturile energizante în combinaţie cu alcool. Nu vor face altceva decât să asimilezi mai repede alcoolul în sânge.

6.Evită să amesteci băuturile. Nu combina niciodată berea cu votca, wiskey-ul cu vin, ori astfel de combinaţii. Încearcă să bei acelaşi tip de băutură toată noaptea. O sa vezi că nu te vei ameţi aşa de repede, iar a doua zi te vei trezi ok.

7.Dacă vrei să rezişti mai mult, bea apă! O să dilueze alcoolul şi te va ajuta la hidratare. Nu uita că alcoolul este un puternic diuretic, aşa că rişti să te deshidratezi.

8.Încearcă să mănânci ceva între băuturi. O gustare servită între două beri, de exemplu, va face ca alcoolul să se absoarbă mai greu în sînge şi astfel nu vei simţi efectele negative ale băuturii.

9.După o noapte de pomină, a doua zi de dimineaţă mânâncă bine. De la omlete, la produse din carne, brânzeturi, fructe, legume, murături, la băuturi precum cafea şi sucuri neacidulate.

10.Ieşi la aer curat. După ce ai băut ceva şi simţi că te ia ameţeala sau a doua zi după o noapte de pomină, o porţie de oxigen îţi va revigora starea fizică. Şi îţi mai dăm un sfat. Ia o tabletă de vitamina C.