Aşa arată viitorul! Lenovo prezintă C Plus, primul telefon flexibil

Data: 25/06/2016 | Autor: .

Aşa arată viitorul! Lenovo prezintă C Plus, primul telefon flexibil

Chinezii de la Lenovo au prezentat, oficial, primele prototipuri de telefoane şi tablete cu ecran flexibil, gadgeturi considerat drept «next big step » în industria IT&C. Ne aflam in pragul unei adevarate revolutii tehnologice. Ecranele OLED si bateriile flexibile  vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic. Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile.

Din demonstraţia făcută de experţii de la Lenovo, reiese că smartphone-ul cunoscut sub numele de Lenovo C Plus va putea fi transformat, foare uşor, într-o brăţară inteligentă. Iar o tabletă va deveni în câteva secunde telefon, fiind împăturită precum coperţile unei cărţi.

Astfel de gadgeturi, precum Lenovo C Plus, le-am putea vedea în magazine peste 2-3 ani.

Detalii despre planurile Lenovo  în domeniul gadgeturilor flexibile, precum gama C Plus,  aflaţi din materialul video de mai jos.

GadgetReport.ro relata, anterior,ca si alte companii, precum Samsung, LG, Philips, Sharp, Sony si Microsoft lucreaza de ani de zile la dezvoltarea unor gadgeturi flexibile, însă pare că doar Samsung a ajuns la un produs final, pe care ar urma să îl vedem lansat în 2017.

Cunoscut încă din 2013 sub numele de cod „Project Valley” şi mai nou sub titulatura de Samsung Galaxy X, primul telefon flexibil l-am putea vedea, în premieră, la Mobile World Congress de la Barcelona, din februarie.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, unul dintre gadgeturile care vor fi prezentate de Samsung va fi un telefon, cunoscut sub numele de Samsung Galaxy X, cu un ecran OLED care va putea fi pliat precum o carte, iar celălalt va fi o tabletă de 8 inchi care îşi va rula ecranul precum o foaie de hârtie.

Potrivit surselor, gadgeturile ar putea fi propulsate de procesoare Snapdragon 820, 3 GB de RAM, şi vor beneficia de încărcare wireless, slot microSD şi, bineinteles, acumulatori flexibili care se vor încărca la 80% în numai 35 de minute.

Cum va arăta telefonul Samsung Galaxy X? O idee poate fi cea expusă în clipul video pe care Samsung la prezentat la CES 2013. Cert este că dacă sud-coreenii vor lansa Samsung Galaxy X, va însemna o adevărată revoluţie pe piaţa smartphone-urilor, similară poate doar cu lansarea primului iPhone.