Adio touchscreen! BMW HoloActive Touch aduce holograme în maşină

Data: 16/12/2016 | Autor: .

Adio touchscreen! BMW HoloActive Touch aduce holograme în maşină

BMW va prezenta în luna ianuarie, la CES 2017, o nouă platformă software cu iz de SF. The HoloActive Touch ar urma să aducă comenzile pe bază de holograme în automobilele BMW ale viitorului, relatează GadgetReport.ro

HoloActive Touch presupune proiectarea unei holograme în habitaclul mașinii, vizibilă pentru șofer lângă volan, la nivelul consolei centrale.

Noua interfaţă The HoloActive Touch va permite şoferului să controleze comenzile maşinii cu ajutorul gesturilor. În acest fel, spun inginerii de la BMW, experienţa de condus va fi optimizată, pentru că şoferul nu va mai trebui să caute şi să apese butoane sau să atingă display-ul touchscreen de comandă al automobilului.

The HoloActive Touch va folosi o serie de senzori de mişcare şi o cameră video care vor monitoriza gesturile făcute de şofer, pentru a optimiza comenzile virtuale.

De îndată ce degetele iau contact cu una dintre suprafețele de control virtuale, este emis un puls și funcția relevantă este activată.

BMW nu a prezentat un plan privind implementarea noului sistem în automobilele sale însă, având în vedere că îl va prezenta la CES, nu este exclus ca acesta să debuteze în următorii ani.

Asta în condiţiile în care, în mod tradițional, BMW a prezentat la CES concepte care au intrat ulterior în producția de serie. Un exemplu este controlul prin gesturi, prezentat la CES Las Vegas în 2015 și disponibil acum pe Seria 7 și pe noua Serie 5.

Mai multe detalii aflaţi din comunicatul oficial BMW.

BMW nu este prima companie care experimentează ideea hologramelor în automobile. Mercedes,  Bentley, Mitsubishi, Renault şi Toyota lucrează la implementarea comenzilor virtuale în automobile.

Tehnologiile vor permite folosirea comenzilor vizuale și tactile familiare de la ecranele tactile convenționale în cadrul unor sisteme virtuale, fără clasicul feedback fizic.