Magic Leap, o ţeapă magică? Dezvăluiri incredible

Magic Leap, o ţeapă magică? Dezvăluiri incredible

Start-up-ul de realitate virtuală Magic Leap ridică semne de întrebare în lumea tehnologiei. Potrivit unei anchete publicată de The Information, compania, care a atras investiţii de peste 1,5 miliarde de dolari din partea unor giganţi precum Google şi Alibaba şi care este evaluată în prezent la 4,5 miliarde de dolari, n-a reuşit încă să dovedească nimic, dincolo de mult-lăudatele clipuri de realitate virtuală, devenite virale pe internet.

Potrivit jurnaliştilor, citaţi de GadgetReport.ro, Magic Leap a eşuat, până în prezent, în tentativa de a implementa realitatea virtuală într-un gadget sub forma unor ochelari speciali.

magic-leap-still-1The Information afirmă că Magic Leap dezvoltă o cască de realitate virtuală, conectată la un computer cu mai multe cabluri. „Microsoft cu Hololens se află la ani-lumină distanţă faţă de cei de la Magic Leap”, au declarat sursele The Information.

Potrivit acestora, inclusiv clipul „Just Another Day in the Office”, care a adunat câteva milioane de vizualizări pe internet şi a făcut furori în lumea tehnologiei, ar fi fost produs de o altă firmă, Weta Workshop, din Noua Zeelandă. „Este doar un film bine realizat şi nimic mai mult”, spun sursele.

magic_leap-0-0

The Information afirmă că, deşi clipul sugerează că Magic Leap ar testa o asemenea tehnologie, nu există niciun semnal dincolo de „conceptul aspiraţional”. Potrivit jurnaliştilor de la Business Insider, Magic Leap abia acum încearcă să realizeze clipul video despre care sugerează că l-ar juca de multă vreme.

Magic Leap încă nu a răspuns semnalelor de alarmă apărute în toată presa internaţională.