Aevum Ravn X. Cum arată și ce poate cea mai mare dronă din lume

Data: 4/12/2020 | Autor: .

Compania americană Aevum a anunțat lansarea dronei Ravn X, un avion teleghidat care va permite, printre altele, lansarea sateliților pe orbită. Este cea mai mare dronă construită vreodată.

La fel ca Rocket Lab , SpaceX , Virgin Orbit și o serie de alte startup-uri, Aevum speră să facă misiunile spațiale ceva mai simple și, bineînțeles, mai ieftine.

Soluția Aevum este reprezentată de cea mai mare dronă din lume, care poate decola și ateriza în mod autonom pe piste cu o lungime de până la 1,6 km.

Drona Ravn X are 24 metri lungime, o înălțime de 5,5 m și o anvergură a aripilor de 18 m. Drona folosește același combustibil ca un avion obișnuit.

Aevum spune că Ravn X poate decola în aproape toate condițiile de vreme.

Ravn X seamănă, din multe puncte de vedere, cu proiectele Virgin Orbit și mai ales cu Stratolaunch , cel mai mare avion din lume, dezvoltat pentru a lansa încărcături utile în spațiu (sateliți)

Spre deosebire de aceste proiecte, Ravn X nu necesită piloți la bord, eliminând astfel riscul unor accidente umane.

Dincolo de eliminarea problemelor de siguranță, Aevum spune că o flotă completă de vehicule RavnX autonome va fi capabilă să lanseze o sarcină utilă în spațiu la fiecare 180 de minute.

Aevum reimaginează complet accesul la spațiu”, spune Jay Skylus, fondator și CEO al Aevum.

Aevum afirmă că are deja contracte de peste 1 miliard de dolari. Printre clienții săi se numără inclusiv Armata SUA, care va folosi sistemul Ravn X pentru a lansa misiunea ASLON-45 în cadrul căreia va plasa un set de sateliți mici pe orbita joasă a Pământului.

Vrei să îți cumperi o dronă? De ce nu merită DJI Mavic Air 2

DRONA SMART

Robotul zburător! Drona SMART care evită singură obstacolele