S-a aflat data lansării flagship-ului Samsung Galaxy S8

Data: 27/01/2017 | Autor: .

S-a aflat data lansării flagship-ului Samsung Galaxy S8

Sud-coreenii de la Samsung par să se fi decis în privinţa datei lansării smartphone-ului Galaxy S8, model în care îşi pun toate speranţele pentru a şterge imaginea negativă lăsată de eşecul de proporţii înregistrat cu modelul Note7, relatează GadgetReport.ro

Publicaţia Engadget afirmă că lansarea Samsung Galaxy S8 ar putea avea loc pe 29 martie, în cadrul unui eveniment special la New York.

Sud-coreenii discută în prezent cu agenţiile de publicitate pentru a dezvoĺta o campanie fără precedent, menită să reclădească încrederea clienţilor după eşecul de proporţii cu Galaxy Note 7.

Faptul că noua generaţie Galaxy nu va debuta în februarie, la MWC Barcelona, precum precedentele modele S, a fost deja confirmat de sud-coreeni, motivul fiind legat de testele suplimentare la care Samsung a supus Galaxy S8, pentru a se asigura că nu explodează, la fel ca Note7.

Cert este că Galaxy S8 se anunţă unul dintre cele mai spectaculoase smartphone-uri din istorie.

GadgetReport.ro relata, zilele trecute, că, printre altele, sud-coreenii de la Samsung vor dota noul flagship Galaxy S8 cu un dock special, care va permite transformarea telefonului într-un adevărat PC, conectat cu o tastatură şi un mouse wireless. Telefonul va afişa aplicaţiile Android pe orice ecran, fie el monitor sau televizor.

Samsung Galaxy S8 va fi promovat drept primul telefon capabil să ofere o experienţă similară cu laptopurile şi desktopurile de ultimă generaţie. Flagship-ul va fi dotat cu noul procesorSnapdragon 835 şi 6-8 GB de RAM, specificaţii hardware care depăşesc multe dintre laptopurile vândute în prezent pe piaţă.

Sistemul de operare Android 7.0 va fi adaptat pentru ca, atunci când este montat în dock-ul special, să ofere o experienţă optimă pe ecranul televizorului sau monitor, similară cu cea oferită de un Chromebook.

Vom avea acces, astfel, la Word, Excel, Email şi, în general, toate aplicaţiile uzuale pe care le folosim zilnic pe un desktop sau un laptop.

Dincolo de aceste facilităţi, noi informaţii, prezentate de The Guardian, vin să susţină ideea că noul smartphone Galaxy S8 va fi primul din istoria Samsung care va oferi un ecran AMoled extins pe 90% din suprafaţa telefonului.

Sigla va fi mutată jos, butonul de home va deveni virtual, iar deblocarea telefonului se va face cu un senzor ultrasonic sau cu cel de iris, prezent şi pe generaţia Note7.

Galaxy S8 va fi disponibil în două variante: una de 5,1 inchi cu 6 GB de RAM şi 64 GB spaţiu de stocare, şi o alta de 5,5 inchi, Galaxy S8 Plus, cu 8 GB de RAM şi 128/256 GB spaţiu de stocare.

Modulul de memorie de 256 GB, bazat pe standardul Universal Flash Storage 2.0, are suport pentru playback video 4K şi oferă performanţe peste nivelul SATA de pe SSD-urile pentru PC-uri.

În ambele versiuni, display-ul va fi unul 2K şi va acoperi aproape toată partea frontală a telefonului, marginile fiind insesizabile.

Lee Kyeong-tae, vicepreședIntele companiei coreene, declara recent că Galaxy S8 va avea un design nou, o cameră foto mai bună și un serviciu bazat pe inteligență artificială. Este vorba de Viv, un asistent virtual dezvoltat de creatorii Siri, cumpărat în toamnă de producătorul coreean.

Cum Apple are SIRI, iar Google a dotat Google Pixel cu noul Google Assistant, era de aşteptat ca şi sud-coreenii să facă pasul către un serviciu bazat pe inteligență artificială.

Samsung Galaxy S8 ar urma să fie primul telefon Samsung cu două lentile, soluţie similară cu cea folosită de LG pe modelul G5. Camera principală ar urma să ofere, astfel, o imagine combinată de 21 MP, în timp ce senzorul de selfie va avea 8 MP, cu flash LED.

Samsung Galaxy S8 ar urma să ruleze Android 7.1.1 şi să includă portul USB Type C.

Telefonul va avea, bineinteles, şi dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, NFC, Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului.

Samsung Galaxy S8 va avea certificare IP68 pentru praf şi rezistenţă la apă.