Ai iPhone și ți se descarcă rapid bateria? Apple a lansat o actualizare de urgență

Data: 5/04/2022 | Autor: .

La numai două săptămâni distanță de la lansarea iOS 15.4, Apple vine cu un update menit să rezolve problema descărcării rapide a bateriilor telefoanelor și tabletelor. 

iOS 15.4 a fost lansat cu surle și trâmbițe, anunțând o mulțime de schimbări, inclusiv noua capacitate de a utiliza Face ID pentru anumite sarcini, cum ar fi autentificarea tranzacțiilor Apple Pay în timp ce purtați o mască.

În plus, iOS 15.4 a adăugat noi emoji la tastatura emoji, care includea noi fețe și gesturi suplimentare ale mâinilor, alături de câteva noi obiecte de uz casnic.

La câteva zile după ce Apple a lansat actualizările masive iOS 15.4 și iPadOS 15.4, unii utilizatori de iPhone și iPad din întreaga lume au raportat o problemă a bateriilor dispozitivelor lor, care păreau să se descarce mult mai rapid decât înainte. Deși problema nu a afectat toate dispozitivele care rulează iOS, a fost suficient de răspândită pentru a atrage atenția Apple.

Compania a emis, pe 31 martie, o actualizare intermediară numerotată iOS/iPadOS 15.4.1, care abordează și rezolvă problema destul de enervantă.

Apple va începe să vândă piese de schimb pentru iPhone și Mac

Apple a început abia recent să distribuie această actualizare

Potrivit MacRumors, Apple a început abia recent să distribuie această actualizare, deși majoritatea utilizatorilor de iPhone și iPad ar fi trebuit să primească actualizarea până la sfârșitul zilei de 31 martie.

Actualizarea la iOS și iPadOS 15.4.1 este însoțită de o notă de lansare din partea Apple. Compania detaliază câteva dintre celelalte erori pe care le-a rezolvat cu această îmbunătățire. Prima dintre aceste probleme implică dispozitivele Braille care nu mai răspund în timp ce navighează în text sau afișează o alertă. Actualizarea rezolvă, de asemenea, o altă problemă puțin cunoscută, care a afectat dispozitivele auditive realizate pentru iPhone și iPad și care puteau, uneori, să-și piardă conexiunea cu anumite aplicații terțe.

Chiar dacă actualizarea iOS 15.4 a venit cu o mulțime de corectări ale erorilor cunoscute, avea să devină curând evident că actualizarea a venit și cu propria problemă, și anume, problema de consum al bateriei, pe care unii utilizatori au raportat-o.

În timp ce răspundea la aceste plângeri pe rețelele de socializare, serviciul de asistență Apple a sugerat utilizatorilor să aștepte câteva zile pentru ca aplicațiile și funcțiile să se adapteze la cel mai recent software. Cu toate acestea, așteptarea nu a dat niciun rezultat pentru unii utilizatori, iar în curând a devenit evident că Apple ar avea nevoie să emită o altă actualizare pentru a rezolva problema.

Apple Tap to Pay. Vom putea transfera bani prin atingerea telefoanelor iPhone