Ți-ai pierdut telefonul? Afla cum il poti gasi

Data: 9/07/2012 | Autor: .

Daca va pierdeti telefonul sau va este furat, acum aveti sansa sa il recuperati. Dezvoltatorii de aplicatii au lansat mai multe programe care va ajuta sa aflati unde este aparatul, chiar daca acesta este inchis, relateaza ehow.com.

Pentru utilizatorii de iPhone, aplicatia „Find My iPhone” e ceva ce trebuie neaparat instalat, scrie Money.ro

Aplicatia este gratuita si, cu ajutorul ei, poti afla localizarea aproximativa a telefonului, poti trimite un mesaj catre el, chiar daca e inchis, poti schimba parola si il poti bloca pentru ca nimeni sa nu iti poata accesa informatiile private.

Pentru utilizatorii de Android exista multe aplicatii de acest gen din care pot alege. Printre ele, „Plan B”, dezvoltat de Locator Labs, este un program pe care il poti instala chiar si dupa ce ti-ai pierdut telefonul.

Aplicatia iti va trimite un e-mail cu locatia in aproximativ 10 minute, dupa care vei primi tot din 10 in 10 minute cate un e-mail cu locatia, indiferent ca aceasta se schimba sau ramane aceeasi. De asemenea, poti trimite de pe orice alt telefon un SMS cu textul „Locate” catre telefonul tau, pentru a primi inapoi un SMS cu adresa la care se afla telefonul pierdut.

Pentru BlackBerry exista aplicatii precum „BlackBerry Protect”, disponibil pe BlackBerry App World. Aplicatia iti permite sa localizezi aparatul, sa trimiti mesaje si sa stergi de la distanta date din telefonul pierdut. Iti mai permite, de asemenea, sa salvezi in alta parte, tot de la distanta, informatii importante din telefon: SMS-uri, agenda de contacte, agenda de evenimente, facand astfel mai usor transferul de date catre un alt telefon.