Windows 8 se lanseaza in octombrie. Vezi ce surprize pregateste Microsoft

Data: 9/07/2012 | Autor: .

Microsoft a anuntat luni, cu ocazia Worldwide Partner Conference, ca noua generatie a sistemului de operare Windows va fi lansata in luna octombrie. Oficialii companiei au precizat ca versiunea finala va fi trimisa partenerilor in luna august, iar primele gadgeturi cu noul sistem vor fi lansate in toamna.

Microsoft a anuntat, totodata, ca utilizatorii Windows 7 vor putea face upgrade-ul la W8 pentru numai 14.99 dolari.

Daca vreti sa vedeti cum se misca noul sistem, puteti descarca de aici.  Windows 8 Release Preview, ultima versiune inainte de lansarea celei finale.

 Windows 8 Release Preview include browserul Internet Explorer 10, suporta Adobe Flash si aduce o suita de noi aplicatii Windows 8 care va permit, printre altele, conectarea la Hotmail, SkyDrive si Messenger.

Daca pana in prezent, Windows-ul era destinat pentru device-uri x86 si x64, noul W8 va fi prezentat in trei variante distincte.

Prima, Windows RT, va fi destinata tabletelor si device-urilor cu procesoare ARM, in timp ce Windows 8 si Windows 8 Pro vor fi compatibile cu celelalte versiuni de device-uri.

Windows Pro va beneficia si de add-on-ulWindowsMediaCenter. Acesta va poate fi descarcat de pe site-ul Microsoft, la fel ca si alte “unelte” pentru encriptare, virtualizare si management al PC-ului.

 GadgetReport.ro a relatat, recent, ca odata cu noul sistem vor fi lansate 40 de PC-uri si 5 tablete cu Windows 8 preinstalat.

Noul Windows 8 va putea porni in doar 8 secunde iar instalarea sistemului va putea fi realizata in numai 52 de minute, in timp ce un upgrade la Windows 7 dura, in medie, 513 minute. Sistemul va putea fi instalat cu doar 11 click-uri, potrivit unui articol postat pe blogul oficial Building Windows 8.

Noul sistem de operare Windows 8 va avea un magazin online din care vom putea cumpara aplicatii, similar Apple Store sau Android Market.

Aflati mai multe amanunte despre Windows 8 de pe blogul companiei.