Firefox OS este disponibil pe PC-uri

Data: 18/07/2012 | Autor: .

Firefox OS, sistemul de operare prin care Mozilla spera sa concureze cu iOS si Android, este de acum disponibil si pe PC-uri.

Versiunea pentru PC-uri este destinata in principal dezvoltatorilor care vor sa-si testeze aplicatiile pentru compatibilitate, dar si pasionatilor care doresc pur si simplu sa se joace cu noul sistem de operare.

Avand in vedere ca Firefox OS este abia la prima versiune, este de asteptat ca lucrurile sa nu mearga chiar atat de bine si sa apara numeroase bug-uri.

Fisierele necesare instalarii Firefox OS pe PC pot fi descarcate de aici, iar instructiunile de instalare pot fi accesate aici.

Mozilla si operatorul telecom spaniol Telefonica au anuntat, la inceputul acestui an, un parteneriat pentru dezvoltarea unui sistem de operare bazat pe tehnologia Firefox, gandit ca o alternativa la Android si iOS.

Platforma, interfata si aplicatiile reunite sub numele de Boot2Gecko (B2G), vor fi dezvoltate pe tehnologiile HTML si JavaScript. Telefonica vrea sa dezvolte acest software pentru viitoarele sale smartphone-uri low-cost.