Ai Smart TV? Hackerii iti pregatesc o surpriza

Data: 21/04/2014 | Autor: .

smart-tv-gadgetreport

Televizoarele inteligente reprezinta ultima frontiera pentru hackeri. Acestia pregatesc noile generatii de virusi capabili sa iti fure datele de logare si, astfel, sa iti ajunga la contul bancar. Cel putin asta sustine Eugene Kaspersky, seful executiv de la Kaspersky Labs.

Intr-un interviu acordat cotidianului the Telegraph, el a avertizat asupra pericolelor pe care le presupun noile sisteme software dedicate smart-TV-urilor.

eugene-kaspersky-650x0Vorbind de noile tendinte in privinta securitatii tehnologice, el a declarat ca “pericolele se vor amplifica si diversifica pentru telefoanele mobile si, in general, pentru tot ce presupune tehnologie din casa, precum televizoarele care sunt conectate la internet”.

Kaspersky a lansat deja un produs antivirus pentru telefoanele mobile si are in dezvoltare unui pentru televizoare, ce se va adresa noilor tipuri de malware pregatite de hackeri.

Eugene Kaspersky a declarat ca este doar o chestiune de timp pana ce virusii pentru smart TV isi vor face simtita prezenta.

Avand in vedere ca pe piata exista deja o gama foarte bogata de set-top box-uri care ruleaza Android, iOS sau alte platforme software, Kaspersky crede ca, cu cat aceste dispozitive vor deveni mai inteligente, cu atat vor fi mai vulnerabile.

Kaspersky a ajuns sa detecteze in medie 12 noi pericole in fiecare zi, virusi ce au drept tinta serviciile cu potential financiar, precum aplicatiile bancare si cele care presupun module de plata online.