Ai telefon cu Android? Cum să faci să țină mai mult bateria

Data: 18/07/2022 | Autor: .

Telefoanele cu Android, în special cele de ultimă generație, abia rezistă o zi, o zi și jumătate fără să-l pui în priză. Potrivit specialiștilor, dacă vreți să îi creșteți autonomia iar durata de viață a bateriei să crească, există un lucru esențial pe care trebuie să îl faceți.

Potrivit experților citați de slashgear.com, există o corelație directă între durata de viață a bateriei și modul în care o reîncarci. Există un număr stabilit de cicluri în care poți crește încărcarea de la 0 la 100%.

Majoritatea bateriilor litiu-ion au între 400 și 500 de cicluri de încărcare.

Cu cât efectuezi mai multe cicluri de reîncărcare completă, cu atât mai repede se va degrada bateria.

5 sfaturi esențiale – Cum crești autonomia laptopului !

În esență, dacă dorești să prelungești durata de viață a bateriei, împiedicând degradarea acesteia, este recomandat să nu o reîncarci mereu la 100%.

Urmărește nivelul de încărcare. Producătorii de telefoane Android, cum ar fi Samsung, spun că utilizatorii ar trebui să mențină încărcarea în jurul valorii de 50% sau puțin peste acest nivel. Unele modele de marcă mai noi au o funcție care limitează încărcarea bateriei la maximum 85%.

Câteva dispozitive Android noi, cum ar fi Google Pixel, fac un pas mai departe. Acestea le permit utilizatorilor să păstreze durata de viață a bateriei fără a necesita efort. Google Pixel stabilește automat limita de încărcare la 80% din capacitatea maximă în cazul în care utilizatorul se joacă pe telefon și îl reîncarcă în același timp.

Cum crești autonomia telefonului. Șase sfaturi esențiale