AirBar transformă MacBook-ul în touchscreen

Data: 6/01/2017 | Autor: .

AirBar transformă MacBook-ul în touchscreen

Unul dintre marile minusuri ale laptopurilor Apple, absenţa ecranelor touchscreen, şi-a găsit o soluţie alternativă. Un startup din SUA a lansat un dispozitiv, intitulat AirBar, care permite controlul aplicaţiilor cu ajutorul gesturilor, într-o experienţă similară cu cea tactilă, relatează GadgetReport.ro

AirBar constă într-un senzor cu infrarosu, amplasat cu un magnet de partea de jos a ecranului laptopului.

Din momentul în care devine activ, prin conectarea la USB, senzorul înregistrează interacţiunea cu ecranul laptopului, display-ul putând fi folosit astfel într-o experienţă similară cu touchscreen.

AirBar foloseşte o tehnologie intitulată zForce AIR™, dezvoltată de Neonode, care emite o lumină, invizibilă ochiului uman, pe ecranul laptopului şi care, atunci când interacţionează cu degetele utilizatorilor, transformă impulsurile în comenzi.

Interesant este şi faptul că AirBar permite controlul aplicaţiilor chiar şi în condiţiile în care utilizatorul poartă mănuşi sau foloseşte un instrument, un stlylus sau alt obiect.

Senzorul este disponibil, în prezent, numai pentru MacBook Air-ul cu ecran de 13,3 inchi, însă dezvoltatorii afirmă că, în curând, îşi vor extinde serviciile pentru toată gama de laptopuri MacBook.

AirBar pentru MacBook Air poate fi precomandat de pe www.air.bar/mac, la preţul de 99 de dolari, însă va fi disponibil şi pe Amazon.com.