Am testat Oppo X 2021. Telefonul revoluționar care se rulează!

Data: 18/03/2021 | Autor: .

Oppo X, cel mai spectaculos prototip de smartphone lansat în 2021, a ajuns și în România, iar GadgetReport.ro l-a testat în cursul unui hand-on desfășurat astăzi. Concluzia noastră – avem de-a face cu un telefon revoluționar care, cu siguranță, va rescrie standardele în industrie.

La prima vedere, Oppo X 2021 arată precum un smartphone obișnuit. Are un ecran de 6,7 inchi prins într-un șasiu solid și un profil destul de elegant. Este la fel de greu precum un Galaxy Note 20 Ultra și stă foarte bine în mână.

Vă invităm să urmăriți hand-on-ul GadgetReport.ro in clipul video de mai jos.

Avem de-a face, însă, cu un concept unic pe piață, pentru că, în premieră, Oppo X 2021 are un ecran care se rulează și devine, instant, o tabletă de 7,4 inchi.

Carcasa lui  OPPO X 2021 este formată din două părţi: una fixă, zonă în care se vor regăsi componentele hardware şi una mobilă, cea care va ajuta la rularea display-ului.

Șina de acționare este constituită din două motoare care aplică forțe constante, astfel încât dispozitivul este desfășurat uniform, pentru a reduce riscul de deteriorare în timpul procesului. Acest telefon rulabil permite desfășurarea ecranului pe cât de mult este nevoie, spre deosebire de majoritatea smartphone-urile pliabile care ne permit utilizarea în doar două moduri.

OPPO X 2021, un mecanism revolutionar

Mecanismul ca întreg se numeşte Roll Motor by Oppo şi permite extinderea ecranului de la o dimensiuni de 6.7 inci la un maxim de 7.4 inci.

Pentru a susţine acest proces, Oppo a dezvoltat un suport suplimentar denumit 2-in-1 Plate Display. Acesta susţine ecranul şi îi oferă rigiditate pe tot parcursul utilizării.

Oppo X 2021 folosește și Warp Track, un proces de laminare printr-o tehnologie proprietară ce va fi montată la baza telefonului pentru a conferi acestuia un plus de rezistență. Ar fi formată din oțel și ar avea o grosime de doar 0.1mm.

Oppo nu a anunțat alte detalii despre acest smartphone.  Ce știm sigur este că telefonul rulează Android și, cel mai probabil, va avea din punct de vedere hardware un procesor suficient de puternic pentru a fi capabil să dezvolte interfața software oferită de ecranul revoluționar.

Cât va costa telefonul?

Noi estimăm că va ajunge pe piață cel mai probabil anul viitor. Cât va costa  telefonul? Cel mai probabil 1300-1500 de euro, după estimările neoficiale. Indiferent de preț, credem că va fi o alternativă serioasă și foarte competitivă la smartphone-urile pliabile dezvoltate de Samsung și Huawei.