Amazon all-inclusive. Cum vrea compania sa isi promoveze tableta Kindle

Data: 12/09/2011 | Autor: .

Amazon incearca sa isi regandeasca ofertele, pentru a face mai atractive produsele sale in conditiile in care concurenta devine tot mai acerba. Potrivit Wall Street Journal, odata cu lansarea primei  tablete color, Amazon ar putea introduce un pachet integrat care va permite utilizatorilor, contra unei taxe de 79 dolari pe an, sa aiba acces la cartile din Book Store, sa asculte muzica prin intermediul ofertei Cloud Player si sa acceseze filme de pe Amazon Instant Movie.

Amazon dezvolta, totodata, si alte aplicatii menite a contracara oferta rivalilor de la Netflix.

Daca va fi lansat in forma anticipata de sursele WSJ, abonamentul va putea fi platit lunar si va permite accesul nelimitat la serviciile Amazon.

Sursele citate de Wall Street Journal afirma ca publisherii n-ar fi foarte incantati de ideea accesului nelimitat la Book Store.

Asta in conditiile in care preturile cartilor difera, iar introducerea unei taxe generale ar putea demonetiza valoarea cartilor.

Noua tableta, intitulata simplu Kindle, la fel ca seria de e-readere Amazon, ar urma sa fie lansata, cel mai probabil, in octombrie. Amazon mizeaza pe succesul gadgetului mai cu seama ca pretul este unul competitiv, de numai 250 dolari, la fel ca Nook-ul celor de la Barnes & Noble’s.

Tableta, full-color cu display capacitiv multi-touch de 7 inch, va rula o varianta modificata a sistemului de operare Android 2.2, numita Kindle OS.  Potrivit techcrounch.com, care a testat o varianta prototip a tabletei – DVT (Design Verification Testing), tableta nu exceleaza la capitolul hardaware. Are un processor single core, o memorie de numai 8 GB, nu are camera foto sau video si prezinta doar conexiune Wi-Fi. Exceleaza insa la capitolul software. Cititi mai multe amanunte aici.

Techcrounch.com afirma ca Amazon ar putea lansa, in primul trimestru din 2012, si o versiune ceva mai performanta, cu un procesor dual-core si un ecran de 10 inch.