Amazon pregateste un smartphone cu ecran 3D

Data: 10/05/2013 | Autor: .

Amazon_phone_20

Amazon.com, cel mai mare retailer online la nivel mondial, se pregateste sa se extinda in zona productiei de gadget-uri dincolo de e-readere si tablete prin dezvoltarea unei game largi de electronice de consum, printre care si un smartphone cu ecran 3D.

Printre produsele pregatite de Amazon se numara doua smartphone-uri si un dispozitiv pentru redarea de continut audio de pe internet, au declarat pentru Wall Street Journal (WSJ) surse apropiate companiei.

Unul dintre smartphone-urile dezvoltate va avea specificatii de top si va putea reda imagini tri-dimensionale fara ochelari speciali, au afirmat sursele citate.

Oficialii Amazon nu au comentat informatiile.

Utilizand tehnologie care urmareste reactiile retinei, imaginile redate de telefon vor parea ca plutesc deasupra ecranului, tri-dimensionale din orice unghi. Navigarea prin meniuri si continut va putea fi efectuata prin miscarea ochilor, au continuat persoanele citate.

Anterior, in presa au aparut informatii privind intentia Amazon de a dezvolta un smartphone si un dispozitiv TV pentru vizionarea de filme si continut de televiziune de pe internet.

Sursele sustin insa ca cele doua produse fac parte dintr-un proiect mai ambitios al Amazon, care intentioneaza sa lanseze patru gadget-uri dezvoltate in laboratorul companiei din California.

Compania spera sa inceapa lansarea noilor dispozitive in urmatoarele luni, insa sursele au avertizat ca proiectele ar putea esua din ratiuni financiare sau de performanta, noteaza Mediafax.