AMD lanseaza un nou procesor destinat tabletelor Windows 8

Data: 9/10/2012 | Autor: .

AMD a lansat o noua serie de procesoare destinate tabletelor prin care concureaza in acelasi timp Intel si ARM, producatorii ale caror chipuri se gasesc in majoritatea tabletleor din lume in acest moment.

AMD Z-60 are cel mai scazut consum de energie dintre toate procesoarele producatorului si va putea rula pe tablete Windows 8 de numai 10 milimetri grosime.

La capitolul tehnic, vorbim despre un procesor dual-core de 1 GHz, grafica Radeon HD 6250 cu 80 cores, 1 MB de memorie Cache L2 si suport USB 3.0.

Procesorul celor de la AMD se diferentiaza de concurenta la capitolul performante. Acesta ofera, potrivit producatorului, performante grafice de 5-6 ori mai bune decat cele ale ultimei serii de procesoare Intel Atom, iar un sistem bazat pe un procesor AMD Z-60 poate rula jocul Call Of Duty: Modern Warfare 2 la o rezolutie de 1024×768 pixeli si 30 frame-uri pe secunda.

La capitolul autonomie procesorul nu sta, insa, atat de bine. Compania promite  ca device-urile bazate pe Z-60 vor avea o autonomie de 8 ore de navigare pe internet sau 6 ore de playback video, performante mai slabe decat cele oferite de modelele bazate pe procesoarele Intel.

Mai multe amanunte, pe site-ul AMD.