Txtr Beagle, un e-reader de 10 euro (VIDEO)

Data: 10/10/2012 | Autor: .

E-readerele devin din ce in ce mai ieftine pe zi ce trece. Daca la lansare, primele modele Kindle costau in jur de 500 de dolari, in prezent acestea sunt vandute pentru mai putin de 100 de dolari.

Insa acest pret nu este suficient de mic, cred germanii de la Txtr, care au lansat un e-reader de numai 9,90 euro.

Evident, pentru un asemenea pret nu vom primi optiunile de top prezente pe ultima generatie de e-readere Kindle, ci un device simplu cu optiuni minimale.

Txtr Beagle nu dispune de touchscreen, optiune de iluminare sau conectivitate WiFi si 3G, insa aceste lucruri au si o parte pozitiva: device-ul are o grosime de numai 5 milimetri.

Display-ul noului e-reader are o diagonala de 5 inchi la o rezolutie de 800×600 cu 8 niveluri de gri. In plus, gadget-ul vine cu o memorie de 4 GB si conexiune Bluetooth. Aceasta este folosita pentru a transfera cartile in dispozitiv, cu ajutorul aplicatiei dedicate pentru iOS sau Android.

Pentru a tine costurile sub control, Txtr Beagle nu dispune nici macar de un acumulator propriu, si este alimentat cu ajutorul a doua baterii obisnuite AAA. Autonomia oferita de acestea este impresionanta, de pana la un an, potrivit producatorului.

Txtr Beagle nu se pozitioneaza ca un e-reader autonom si mai degraba ca un accesoriu al unui smartphone, iar compania producatoare mizeaza pe parteneriate cu operatorii telecom pentru vanzarea gadget-ului. Cel mai probabil, gadget-ul va fi lansat pe piata pana la finele acestui an.

txtr beagle from Yvan Go on Vimeo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.