Android 6.0 Marshmallow pe telefoanele Samsung

Data: 9/12/2015 | Autor: .

Android Marshmallow samsung gadgetreport.ro

 

Utilizatorii telefoanelor Samsung au intrat în febra actualizării la noul Android 6.0 Marshmallow. Cea de-a şasea versiune a sistemului de operare a fost trimisă deja smartphone-urilor Samsung Galaxy Note 4 din Polonia.

Decizia sud-coreenilor de a livra update-ul la Android 6 pe Galaxy Note 4 este cel puţin surprinzătoare în condiţiile în care telefoanele de ultimă generaţie, precum Galaxy S6 Edge Plus şi Note 5, sunt încă pe Android 5.1.1.

Pe youtube a apărut însă un clip video care dovedeşte că Android Marshmallow a apărut oficial pentru Note 4.

Android 6 este considerat un upgrade semnificativ, rezolvând multe dintre bug-urile de pe Lollipop, printre care consumul de energie şi opţiunile de confidenţialitate.

Începând cu Android Marshmallow, Samsung lansează şi o nouă interfaţă TouchWiz, mult îmbunătăţită şi optimizată în aşa fel încât să exploateze la maximum resursele procesorului şi memoria telefonului.
Noua interfaţă TouchWiz aduce, cel puţin pe Galaxy Note 4, funcţiile Air Command şi Screen Off Memo, care sunt deja disponibile pe Galaxy Note 5.

Lista-telefoanelor-Samsung-care-vor-trece-la-Android-6.0GadgetReport.ro relata anterior că, potrivit unor surse Samsung, primele telefoanele care urmau să primească Android 6 erau Galaxy Note 5, în luna decembrie 2015, şi Galaxy S6 Edge+, în ianuarie 2016.

Pe listă urmau Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge+ în aceeaşi lună, Galaxy Note 4 şi Note Edge în februarie, Galaxy A8 în martie şi Galaxy S5 în aprilie 2016.

Sunt şi alte telefoane precum Galaxy A3, A5, J2, J5, J7, E5 si E7, care se află în faza de „waiting approval”, adică se testează dacă Android 6.0 Marshmallow funcţionează în condiţii optime sau nu.
În funcţie de rezultate, urmează să intre în calendarul oficial de update.Pe listă apar şi tabletele Galaxy Tab S2 de 9.7-inch si 8-inch.

Dacă este să dăm crezare informaţiilor neconfirmate la nivel oficial de Samsung, ar insemna că Galaxy S4 şi Note 3 nu vor primi actualizarea la noul Android 6.0 Marshmallow.