Andy Rubin, inventatorul Android, lucrează la primul telefon Essential

Data: 28/03/2017 | Autor: .

Andy Rubin, inventatorul Android, lucrează la primul telefon  EssentialAndy Rubin, unul dintre co-fondatorii sistemului de operare Android, a dezvăluit pe Twitter o imagine cu primul telefon care ar urma să fie dezvoltat de noua sa companie, Essential, pe care a deschis-o după ce a părăsit Google, relatează GadgetReport.ro

Anunţată în luna ianuarie, firma celebrului antreprenor și inginer are menirea de a construi o nouă serie de smartphone-uri, poziţionate în zona premium, gândite drept alternativă la produsele giganţilor Apple şi Samsung.

Din imaginea postată pe Twitter rezultă că primul telefon al lui Andy Rubin ar urma să aibă un profil similar cu LG G6 şi Galaxy S8, cu ecranul întins pe toată suprafaţa frontală.

Andy Rubin a spus, de altfel, încă din ianuarie, că lucrează la un smartphone la care ramele din jurul ecranului vor fi extrem de subţiri.

În afara imaginii, care prezintă ecranul, dezvoltatorul nu a prezentat nicio altă informaţie. Presa internaţională speculează că, dacă vorbim de un produs finit, cel mai probabil telefonul va fi lansat cât de curând, mai cu seamă că în domeniul telefoniei, concurenţa este tot mai acerbă.

„Andy Rubin probabil nu vrea să rateze startul cu primul telefon Essential, asta mai cu seamă că, din imagine, rezultă că avem un produs similar cu altele deja lansate sau care vor fi lansate în curând – LG G6, Galaxy S8 şi iPhone 8”, au declarat experţii de la Android Times.

„Probabil vom avea un telefon foarte subţire, cu ecran edge-to-edge întins pe toată suprafaţa, şi cu un preţ sub cel al produselor rivale. La capitolul hardware este puţin probabil să vedem noutăţi, având în vedere oferta limitată de soluţii tehnice. Aşa că designul şi preţul vor face diferenţa”, au mai spus aceştia.