Angry Birds 2, record incredibil! A ajuns la 30 de milioane de descarcari

Data: 19/08/2015 | Autor: .

angry birds 2

Dezvoltatorul de jocuri Rovio a anuntat ca jocul Angry Birds 2, lansat luna trecuta, a depasit graniţa de 30 de milioane de descărcări, un adevărat record în materie.

Angry Birds 2 oferă o experienţă imbunătăţită, fiind considerat primul joc din lume care foloseşte în totalitate avantajul touchscreen-ului şi gesturilor pentru a face experienţa şi mai interesantă.

O treime dintre cele 30 de milioane de descarcari au fost efectuate din China, acolo unde jocul a devenit un adevărat fenomen. Jocul pentru iPhone si iPad il descarcati din  iTunes App Store iar pentru Android din Google Play.

De la faliment, la succes. Povestea fenomenului Angry Birds

Pentru firma Rovio, jocul care face furori in intreaga lume a reprezentat colacul de salvare de la faliment. In prezent, game-ul aduce venituri de zeci de milioane de dolari.

In 2009, cand a fost lansat, Angry Birds era privit de creatorii de la Rovio drept ultima sansa pentru a evita falimentul.  Era al 52-lea joc dezvoltat de companie. Din cauza pierderilor financiare, Rovio fusese nevoita sa renunte la 70% dintre angajati.

Cei 12 angajati isi puneau toate sperantele in jocul funny care urma sa devina un adevarat fenomen.

In luna decembrie 2009, jocul aparea pe Apple Store, fiind dezvoltat pentru iPhone. Pentru a promova jocul, Rovio lansa un trailer special pe Youtube ce avea sa atraga 42 milioane de vizualizari.

Succesul avea sa vina instantaneu. Peste 1 milion de oameni descarcau aplicatia platita in prima luna de la lansare. Iar Rovio scapa de faliment si anunta, cu entuziasm, ca se focalizeaza pe dezvoltarea acestuia pentru toate platformele.

Odata cu lansarea aplicatiei gratuite pentru Android, jocul a devenit un fenomen. Milioane de oameni petrec, in total, 300 milioane de minute in jocul care, spun specialistii, a resetat conceptiile invechite privind asteptarile gamerilor din intreaga lume.

“Pana la Angry Birds, cei mai multi dezvoltatori incercau sa dezvolte jocuri tot mai complicate, atat ca story cat si din punct de vedere al graficii”, a declarat expertul John Mathew, de la Game World Magazine.

“Angry Birds a demontrat ca, pana la urma, jocul inseamna fun. Nimic altceva”, a mai spus acesta.

Jocul este, in prezent, disponibil pe 25 de platforme diferite, inclusiv pe Facebook si Chrome.

Interesant este ca, dincolo de jocul in sine, in jurul acestuia s-a dezvoltat o adevarata industrie. Potrivit TechCrunch,  Angry Birds vinde, lunar, peste 1 milion de jucarii din plus si aproape 2 milioane de tricouri inscriptionate.