Angry Birds, cavaleri in Evul Mediu! Ce surpriza ne pregateste Rovio (VIDEO)

Data: 9/03/2014 | Autor: .

Agry Birds, cavaleri in Evul Mediu

Rovio a lansat un teaser video care vine sa anticipeze viitorul joc gratuit Angry Birds ce urmeaza sa fie lansat cat de curand. Dupa rolurile din Angry Birds Space, in care s-au jucat de-a astronautii, celebrele pasari vor intra in armurile unor cavaleri din Evul Mediu.

In teaserul video lansat de Rovio, il puteti vedea pe unul dintre personajele din Angry Birds imbracate intr-o armura de cavaler medieval care respecta toate regulile vremii.

Cel mai probabil, spre deosebire de jocurile anterioare, Rovio va pune jucatorii in ipostaza de a participa la o serie de jocuri medievale, cu turniruri si tot tacamul.

Rovio tine secreta data lansarii si detaliile despre joc. Ce stim sigur este ca noul joc va fi lansat mai intai in Australia si Canada, urmand ca apoi sa fie valabil in restul lumii, inclusiv in Romania.

Jocul “Angry Birds” a fost descarcat de peste 1 miliard de ori de la lansarea sa in 2009.

De la faliment, la succes. Povestea fenomenului Angry Birds

Pentru firma Rovio, jocul care face furori in intreaga lume a reprezentat colacul de salvare de la faliment. In prezent, game-ul aduce venituri de zeci de milioane de dolari.

In 2009, cand a fost lansat, Angry Birds era privit de creatorii de la Rovio drept ultima sansa pentru a evita falimentul.  Era al 52-lea joc dezvoltat de companie. Din cauza pierderilor financiare, Rovio fusese nevoita sa renunte la 70% dintre angajati.

Cei 12 angajati isi puneau toate sperantele in jocul funny care urma sa devina un adevarat fenomen.

In luna decembrie 2009, jocul aparea pe Apple Store, fiind dezvoltat pentru iPhone. Pentru a promova jocul, Rovio lansa un trailer special pe Youtube ce avea sa atraga 42 milioane de vizualizari.

Succesul avea sa vina instantaneu. Peste 1 milion de oameni descarcau aplicatia platita in prima luna de la lansare. Iar Rovio scapa de faliment si anunta, cu entuziasm, ca se focalizeaza pe dezvoltarea acestuia pentru toate platformele.

Odata cu lansarea aplicatiei gratuite pentru Android, jocul a devenit un fenomen. Potrivit ultimelor date ale companiei, Angry Birds a atras 350 de milioane de download-uri pana in prezent. Milioane de oameni petrec, in total, 300 milioane de minute in jocul care, spun specialistii, a resetat conceptiile invechite privind asteptarile gamerilor din intreaga lume.

“Pana la Angry Birds, cei mai multi dezvoltatori incercau sa dezvolte jocuri tot mai complicate, atat ca story cat si din punct de vedere al graficii”, a declarat expertul John Mathew, de la Game World Magazine.

“Angry Birds a demontrat ca, pana la urma, jocul inseamna fun. Nimic altceva”, a mai spus acesta.

Jocul este, in prezent, disponibil pe 25 de platforme diferite, inclusiv pe Facebook si Chrome.

Interesant este ca, dincolo de jocul in sine, in jurul acestuia s-a dezvoltat o adevarata industrie. Potrivit TechCrunch,  Angry Birds vinde, lunar, peste 1 milion de jucarii din plus si aproape 2 milioane de tricouri inscriptionate.

Angry Birds a ajuns la un asemenea nivel de popularitate incat dezvoltatorii i-au realizat si un clip special, difuzat in timpul Super Bowl 2011, cel mai urmarit eveniment sportiv din Statele Unite, unde un spot poate sa coste si 3 milioane de dolari.