A aparut „Facebook-ul” pentru pensionari

Data: 23/08/2011 | Autor: .

Intel – GE Care Innovations a lansat o aplicatie software pentru tableta, in genul FaceBook,  dedicata persoanelor de varsta a treia. Programul Care Innovations Connect permite acestora sa discute cu ceilalti utilizatori, sa isi noteze cele mai importante evenimente intr-un calendar special si sa foloseasca internetul intr-un mod facil.

Software-ul include si o sectiune pentru personalul de ingrijire care va sti, astfel, toate detaliile ce tin de ingrijirea batranilor, de la alimentatie, la medicamente si tabieturi.

Prima organizatie care a utilizat softul Connect este Evangelical Homes of Michigan, incepand din 2010, in doua dintre caminele sale pentru persoane in varsta din sud-vestul statului Michigan.

Pana in prezent, reactiile au fost extrem de pozitive. „Permite clientilor nostri sa se simta activi si ingrijiti in fiecare zi,” declara Denise Rabidoux, presedinte al Evangelical Homes. Si alte institutii de ingrijire a persoanelor in varsta isi manifesta interesul in acest program.

Chiar si batranii considerati reticenti la tehnologie au inceput sa utilizeze programul Connect.

„Am creat acest program dupa ani de cercetari si teste amanuntite,” spunea Jim Pursley, manager general al Independent Living din cadrul Intel-GE Care Innovations. „Am constatat ca, atunci cand persoanele in varsta descopera valoarea unei noi tehnologii, devin interesate sa invete cum sa o foloseasca, si ne-am asigurat ca solutiile noastre sunt deopotriva usor de utilizat si atractive”.

Care Innovations este o companie formata prin fuziunea diviziei Home Health a GE Healthcare si diviziei Digital Health Group apartinand Intel.

Mai multe detalii puteti citi aici

httpv://www.youtube.com/watch?v=TVoKYiOCyFI