A aparut rivalul SIRI. Cluzee, o aplicatie pentru Android

Data: 4/12/2011 | Autor: .

Odata cu SIRI, Apple a scris inca o pagina in istoria evolutiei smartphone-urilor. Chiar daca Microsoft si Google testau deja astfel de software-uri, Apple, ca de obicei, a reusit sa iasa in fata cu o aplicatie spectaculoasa, optimizata, care transforma telefonul mobil in propria “secretara”.

Despre SIRI, GadgetReport.ro a realizat o prezentare detaliata. La fel, a scris si despre erorile si bug-urile acesteia. Puteti afla mai multe de aici.

In timp ce Apple incearca sa rezolve problemele SIRI si sa extinda aplicatia (inca nu avem o aplicatie in limba romana), dezvoltatorii de software Android incearca, la randul lor, sa dezvolte aplicatii alternative.

Una dintre aceasta este Cluzee, dezvoltata de firma americana Tranton si prezentata drept “your intelligent personal assitant”.

Potrivit dezvoltatorului, aplicatia este capabila sa ofere raspunsuri complexe, inclusiv sugestii, la intrebari diverse legate de calendar, intalniri programate, meteo, trafic, dictionar etc.

In plus, aplicatia iti citeste si transmite emailurile si SMS-urile, te avertizeaza asupra unor evenimente importante (zile de nastere, plati si obligatii de orice natura predefinite) si iti poate recomanda restaurante, filme, in general modalitati de petrecere a timpului liber.

Printre alte facilitati interesante se afla si o optiune care iti monitorizeaza starea de sanatate, avertizandu-te, astfel, cand este nevoie sa faci miscare, cate calorii consumi etc.

Cluzee este disponbila, pentru moment, numai pentru telefoanele Android si poate fi descarcata de pe acest link. Din pacate, aplicatia nu este valabila pentru Romania. Pentru a o instala, incercati site-urile de download alternative precum 4shared.com etc. Daca aveti si alte solutii, le asteptam cu interes.

In curand, ar urma sa apara o noua versiune, care va putea fi folosita pe tablete, computere si alte gadgeturi care se conecteaza la internet.