A aparut Windows Kinect. Vom putea controla calculatorul prin gesturi

Data: 2/02/2012 | Autor: .

Microsoft a anuntat lansarea primei versiuni a gadgetului Kinect pentru sistemul de operare Windows. Odata implementat, acesta ne va permite sa controlam laptopurile sau PC-urile fara sa mai folosim tastatura sau mouse-ul.

In acest fel, vom putea comanda audio si vizual laptopul sau PC-ul sa deschida programe, ii vom putea dicta texte, sa caute informatie in foldere sau pe internet si ne vom putea juca la fel ca pe consola de jocuri etc.

Anuntul a fost facut de Craig Eisler, general manager, Kinect for Windows. Intr-un mesaj publicat pe blog, acesta a scris ca pachetul va fi lansat in a doua parte a anului la pretul de 249 dolari. Pentru unitatile de invatamant, Kinect for Windows va avea un pret special, de 149 dolari.

Versiunea 1.0 este disponibila pentru download aici.

Microsoft asteapta ca partenerii sai sa inceapa sa dezvolte aplicatii speciale care sa puna in valoare gadgetul Kinect.

Daca nu stiti cum functioneaza Kinect, urmariti clipul de mai jos. Clipul demonstreaza abilitatile gadgetului montat pe un Xbox 360.

GadgetReport.ro a scris, zilele trecute, ca ASUS vrea sa includa un modul Kinect in locul camerei video pe viitoarele generatii de laptopuri. Vedeti detalii aici.

Potrivit The Daily, exista deja doua laptopuri pe care se testeaza aceasta tehnologie. Acestea sunt dotate cu o versiune speciala a noului program de operare Windows 8.