Apex AP-O, un bolid sport electric demn de Formula 1

Data: 16/03/2020 | Autor: .

Apex AP-O, un bolid sport electric demn de Formula 1

Producătorul britanic de vehicule sportive Apex Motors a găsit cel mai prost moment să lanseze conceptul Apex AP-O, un bolid sport electric care contrastează puternic cu situația din economia mondială. Pentru cei care au însă dare de mână, mașina este un adevărat best-deal, având performanțe de Formula 1 și un preț de ,,numai’’ 185.000 de dolari, relatează GadgetReport.ro

Caroseria din carbon și șasiul cu materiale de la navele spațiale oferă noului Apex AP-0 un aspect spectaculos și o greutate surprinzător de mică, de numai 1200 de kilograme, în ciuda faptului că transportă destul de multe baterii de litiu.

Apex AP-0 este propulsat de o baterie de 90 kWh, suficientă pentru o autonomie de până la 515 km în ciclul WLTP. Acumulatorii se află sub podea, contribuind la menținerea greutății scăzute și plane pentru o manevrabilitate superioară.

Motorul lui Apex AP-o oferă 650 de cai-putere (485-kW), astfel că puteți accelera de la 0 la 100 km / h în doar 2,3 secunde și puteți atinge o viteză maximă de 306 km / h.

În materie de design, Apex spune că mașina a fost proiectată cu cuvântul „cyberdragon” în minte, așa că se pare că China va fi o piață cheie.

Cert este că Apex AP-0 este o mașină atractivă și destul de practică, în ciuda aspectului de navă spațială.

Frânele și suspensiile au fost gândite pe modelul din Formula 1, cu o bobină complet reglabilă peste arcurile de amortizare.

Anvelopele cu profil scăzut sunt un adevărat dezastru pe un drum denivelat, dar vă puteți aștepta să ofere o performanță excelentă pe autostradă, cu pedala de accelerație la podea.

La capitolul tehnologie, dincolo de propulsia electrică spectaculoasă, AP-0 oferă un interior foarte interesant, cu un afișaj de tip head-up cu realitate augmentată, un sistem de croazieră adaptat asistat de o cameră LiDAR și o camera cu asistență pentru menținerea benzii de rulare.

Dotările standard includ frânare automată de urgență și suficiente camere și senzori să permită o autonomie de nivel 4.

Poziția de șezut este una de tip super-racy, cu picioarele înainte, menținând șoferul și pasagerul jos, aproape de sol într-o experiență super-sportivă.

Ușile se deschid în sus, astfel că își va găsi ușor un loc de parcare.

Apex intenționează să înceapă fabricarea în Marea Britanie începând cu al patrulea trimestru din 2022. Prețul de vânzare începe de la 150.000 lire sterline (aprox. 185.000 USD).