Aplicatiile mobile vor exploda pana in 2015

Data: 9/10/2011 | Autor: .

Descarcarile de aplicatii mobile vor creste cu 56,6% anual pana in 2015, la peste 98 miliarde, arata un studiu realizat de compania de cercetare Berg Insights. Studiul arata, practic, ca, in urmatorii ani, vom asista la o adevarata expozie a ofertei de aplicatii mobile, dezvoltate pe noi tehnologii precum HTML5.

Astfel ca producatorii de smartphone-uri vor trebui sa produca device-uri tot mai performante din punct de vedere tehnologic, de la procesoare de 2-3 GHz, la memorii tot mai mari, similare celor de pe PC si laptopuri.

Berg Insights estimeaza ca, in 2015, numarul aplicatiilor mobile descarcate la nivel mondial va genera dezvoltatorilor un castig de 8,8 miliarde de dolari.

Marele castigator urmeaza sa fie, si pe viitor, Apple cu platforma iOS, urmat de Android si Windows Phone.

Potrivit specialistilor, marea problema pentru dezvoltatori va fi sa determine consumatorii sa aleaga aplicatiile platite, in conditiile in care si segmentul aplicatiilor gratuite va creste sustinut, pe seama sponsorizarilor.

Cum vei convinge utilizatorul sa aleaga o aplicatie platita in fata uneia gratuite? Aici va fi marea miza a viitorului”, afirma Johan Svanberg, Senior Analyst, Berg Insight. “Cert este ca aceasta rivalitate va determina o adevarata cursa – cine produce cele mai bune aplicatii, iar consumatorii vor alege”, a mai spus acesta.