Apple confirma: iPad 3 se lanseaza pe 7 martie

Data: 29/02/2012 | Autor: .

Apple a trimis invitatiile pentru o conferinta de presa ce va avea loc pe 7 martie laSan Francisco. Invitatia contine un detaliu al iPad-ului si mesajul: „Avem ceva ce vrei cu siguranta sa vezi. Si sa atingi.”

Noua tableta iPad 3 ar putea avea un ecran Retina cu o rezolutie spectaculoasa de 2048X1536 pixeli. Display-ul gadgetului va avea cu 25% mai multi pixeli decat precedenta versiune, astfel ca unghiul de vizualizare va fi unul aproape perfect.

Dincolo de ecranul spectaculos, cu aceleasi dimensiuni ca si predecesoarele versiuni, de 9,7 inch, iPad 3 va beneficia de cel mai rapid procesor pentru sistemul de operare iOS, modelul quad-core A6 S5L8945X.

Impreuna cu memoria de 2GB, procesorul quad-core A6 S5L8945X va face iPad de trei ori mai rapid decat iPad 2 si de doua ori decat iPhone 4S.

In plus, noul gadget ar urma sa prezinte, spre bucuria utilizatorilor, in dotarea de baza, WiFi, GSM/CDMA/LTE. iPad 3 ar putea veni cu o camera HD cu blit incorporat si cu port HDMI.

Noul iPad 3 va avea un acumulator care ii va asigura o autonomie dubla fata de versiunea din 2011, relateaza DigiTimes. 

Potrivit unor surse anonime citate de publicatia IT&C, noua versiune va avea o baterie de 14.000 mAh fata de cea de 6,500 mAh disponibila pe versiunile iPad I si II. Potrivit MacRumors care citeaza site-ul chinez Sina Weibo, iPad 3 Wi-Fi ar urma sa coste cu 80 de dolari mai mult decat modelul echivalent iPad 2.  Tableta ar urma sa ajunga in magazine la o saptamana distanta de la prezentarea oficiala.

 iPad 3. O ciorba reincalzita?

Nu de putine ori s-a spus ca, odata cu disparitia lui Jobs, Apple si-a pierdut principalul atuu in fata concurentei – inovatia. Prin lansarea noului iPad, sefii de la Apple incearca, practic, sa demonstreze ca «exista viata dupa Jobs». Cei de la iLounge nu sunt foarte convinsi ca iPad 3 va aduce progresul asteptat.

Editorul sef al publicatiei, Jeremy Horwitz, a afirmat ca modificarile fata de prima generatie le vei vedea doar daca te uiti mai atent. Noul iPad 3 este, in primul rand, mai subtire cu 1 mm decat versiunea anterioara. In plus, are o camera video mai performanta, insa in continuare fara LED flash. Si cam atat.

“Gadgetul pare a fi ramas in urma la capitolul tehnologic”, spune Horwitz, precizand ca n-ar trebui sa fie o surpriza avand in vedere lungul drum de la plansa de design la productie. Concluzia: “Schimbarile sunt atat de modeste incat Apple ar putea foarte usor sa numeasca gadgetul iPad 2S sau iPad 2HD”.

Horwitz nu exclude insa ca varianta vazuta de el sa fie una intermediara, iar Apple sa fi dezvoltat, intre timp, un produs ceva mai performant.  Cititi materialul din iLounge aici.

Opinia celor de la iLounge este relevanta in conditiile in care, anul trecut, la CES 2011, au fost primii care au arata imagini cu noul iPad 2.

In cazul in care considerati informatiile interesante si pentru prietenii dvs. va invitam sa dati like sau share din butoanele de  mai jos. Va multumim.