FXI a lansat cel mai mic PC din lume

Data: 28/02/2012 | Autor: .

GadgetReport.ro va prezenta, in noiembrie anul trecut, prototipul unui computer dual-core in miniatura sub forma unui USB stick. Intre timp, compania norvegiana FXI a trecut la faza de dezvoltare si a anuntat ca va lansa in martie pe piata primele dispozitive FXI Cotton Candy.

La 199 de dolari, gadgetul vine cu un procesor dual-core 11GHz ARM Cortex-A9 cu ARM Mali™-400 MP (Quad-core, 1.2GHz) GPU si sistemele de operare preinstalate Android 2.3 si Ubuntu.

FXI Cotton Candy include HDMI-out, WiFi si Micro USB port.  Computerul stick este atat de performant inca ruleaza formate video precum MPEG-4 si H.264, asa ca il poti introduce intr-un USB sau HDMI de TV si il poti folosi ca un media PC.

Mini PC-ul celor de la FXI transforma, practic, orice ecran care are mufa USB 2.0, de la TV, la tablete, laptopuri, monitoare si set-top box-uri in adevarate computere capabile sa ruleze toate programele oferite de Android sau Ubuntu.

Cand il conectezi la un televizor, Cotton Candy foloseste HDMI pentru video, USB-ul pentru alimentare si Bluetooth pentru a conecta o tastatura sau un mouse. Gadgetul este capabil sa redea imagine HD la 1080p.

Daca conectezi Cotton Candy la un calculator, fie el Mac sau PC, cu Windows sau OS X, gadgetul este recunoscut ca un USB drive.

Poti lansa, astfel, software-ul Android prin dublu-click, sistemul fiind vizibil intr-o fereastra separata. O alta facilitate interesanta este ca poti transfera documente de pe Cotton Candy pe sistemul de pe calculator prin clasicul drag&drop.

FXI a lansat deja dispozitivul la precomanda. Mai multe detalii aflati de aici.

Daca ti-a placut stirea, te invitam sa dai like sau share. Ne ajuta sa crestem numarul celor care ne citesc site-ul. Multumim.