PET-uri comestibile? A fost inventat WikiCells

Data: 29/02/2012 | Autor: .

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au dezvoltat un material bio care ar putea inlocui, pe viitor, PET-urile din industria bauturilor si cea alimentara.

WikiCells este realizat dintr-o membrana din resturi alimentare sustinute de fortele electrostatice. Suna ciudat, nu? Bineinteles, membrana respectiva prezinta si un fel de “clei” care asigura durabilitatea si forma acesteia.

Potrivit dr. David Edwards, WikiCells este impermeabil si poate fi folosit pentru dezvoltarea oricarui tip de recipient de tip alimentar.

Interesant este si faptul ca membrana preia mirosul produsului si este comestibila astfel ca poate fi consumata odata cu produsul.

Cercetatorii au creat, pana in prezent, un recipient cu aroma de portocale, pentru sucul de orange, un altul pentru suc de rosii si o sticla speciala de vin.

Daca inventia va fi pusa in practica, va reprezenta un pas important pentru reducerea poluarii. Se stie ca marea majoritate a ambalajelor sunt realizate din plastic, care nu este un material biodegradabil.

Dr. David Edwards afirma ca, dincolo de dezvoltarea membranei, se lucreaza in prezent la dezvoltarea unei masini care sa produca WikiCells in regim industrial.