Apple retrage aplicatiile „incorecte politic” din App Store

Data: 15/09/2011 | Autor: .

Apple a retras din versiunea franceza a App Store o aplicatie mobila intitulata „Jewish or not jewish”, care permitea utilizatorilor sa determine daca o celebritate sau figura publica este sau nu de origine iudaica.

Aplicatia a fost reclamata de un grup ce lupta impotriva rasismului. Se pare ca aceasta incalca legea franceza, potrivit careia este ilegala compilarea datelor personale ale cuiva fara acordul sau, relateaza BBC.

In urma cu doar o zi, producatorul iPhone a retras mai multe jocuri “anti-Apple” din magazinul de aplicatii, dupa numai cateva ore de la publicare. Creatorii acestora doreau sa traga un semnal de alarma asupra costurilor „ascunse” ale producerii terminalelor Apple si asupra drepturilor muncitorilor chinezi.

Jocurile produse de italienii de la Molleindustria erau publicate sub sloganul „Radical games against the dictatorship of entertainment”.

In unul dintre acestea, jucatorul trebuie sa se asigure ca minerii chinezi continua sa munceasca, iar pentru asta se ajuta de garzi armate.  Un altul ii cere jucatorului sa ii prinda pe muncitorii Foxconn (producator de piese Apple), in timp ce acestia incearca sa se sinucida aruncandu-se de pe cladirea companiei.

Un al treilea joc „anti-Apple” ii cere utilizatorului sa inghesuie cozile de clienti in magazinele Apple intr-un timp cat mai scurt, iar un altul prezinta muncitorii chinezi lucrand intr-un mediu periculos. Aplicatia poate fi descarcata, in prezent, din Android Market.

httpv://www.youtube.com/watch?v=sSMSFLAsNzc