Apple s-a încurcat în AirPods. Amână lansarea în magazine

Data: 27/10/2016 | Autor: .

Apple s-a încurcat în AirPods. Amână lansarea în magazine

Mult trâmbiţatele căşti wireless AirPods, prezentate în septembrie, împreună cu iPhone 7, nu vor ajunge prea curând pe piaţă. Apple a anunţat că mai are nevoie de timp pentru a definitiva aceste gadgeturi, relatează GadgetReport.ro

Potrivit unei declaraţii pentru CNNMoney, un oficial Apple a afirmat că „răspunsul (clienţilor -n.r.) la AirPods a fost incredibil”. „Nu credem însă în lansarea unui produs înainte să fie pregătit şi mai avem nevoie de puţin timp până ce AirPods să fie pregătite pentru clienţi”, a spus acesta.

Experţii speculează că Apple s-ar fi lovit de probleme tehnice în tentativa de a include în aceste căşti mai multe tehnologii, printre care comunicaţia cu Siri, senzorii care se activează atunci când acestea sunt puse în urechi şi software-ul care optimizează comunicaţia cu telefonul.

Căştile urmau să prezinte soluţia Apple pentru eliminarea mufei de căşti de pe iPhone 7. Cum căştile nu sunt încă gata de producţie, pentru Apple această situaţie reprezintă o lovitură negativă de imagine, mai cu seamă că eliminarea mufei de căşti a stârnit valuri de critici din partea fanilor Apple.

Mulţi dintre ei au precomandat căştile, încă din septembrie, iar Apple le promisese că livrările vor începe în a doua parte a lunii octombrie.

Cert este că, atunci când vor fi lansate pe piaţă, la o dată neprecizată, căştile ar urma să coste 159 de dolari.