Surface Dial. Gadgetul care reinventează interacţiunea cu tehnologia

Data: 27/10/2016 | Autor: .

Surface Dial. Gadgetul care reinventează interacţiunea cu tehnologia

Microsoft a lansat, în cadrul evenimentului din New York, un gadget inovativ, Surface Dial, care propune un nou mod de interacţiune cu tehnologia, cu ecranele touch screen. Surface Dial este principalul accesoriu pentru Surface Studio, desktopul all-in-one prezentat cu această ocazie, relatează GadgetReport.ro

„Surface Dial reprezintă nu mod complet nou în a interacţiona cu tehnologia”, spun oficialii Microsoft. „Înregistrează, accesează, navigheaţă şi reinventează opţiunile software în lumea digitală”, afirmă prezentarea oficială a gadgetului.

Surface Dial gadgetreport.ro

Surface Dial are 145 de grame şi se conectează la ecranele touch screen prin bluetooth. Din momentul în care „simte” ecranul şi sistemul de operare, începe să acţioneze. Cu ajutorul butoanelor, deschide un meniu special, care permite utlizarea software-ului într-un mod nou, inovativ şi foarte interesant.

Printre altele, Surface Dial permite zoom-ul şi funcţii de redimensionare a fotografiilor, extinde paleta de culori asociată unei fotografii şi oferă suport pentru realizarea imaginilor în 3D.

Gadgetul este dedicat, astfel, noului software Paint 3D, pe care Microsoft îl va include în update-ul pentru Windows 10 care va fi lansat în prima parte a anului viitor.

en-intl-pdp0-surface-campo-2wr-00001-c1-desktop

Intitulat „Creators Update”, acesta va permite utilizatorilor să creeze şi să editeze obiecte 3D. În plus, va oferi acestora posibilitatea de a experimenta realitatea virtuală, cu ajutorul gadgetului Hololens. Windows 10 va fi adaptat, astfel, experienţei VR, urmând să ofere posibilitatea navigării pe internet şi utilizării aplicaţiilor cu ajutorul unei interfaţe în 360 de grade.

Update-ul la Windows 10 va aduce, totodată, noi imbunătăţiri în sistemul de gestiune al emailurilor, în prezentările PowerPoint şi în alte aplicaţii.

Surface Dial funcţionează cu două baterii alcaline AAA şi are o autonomie de până la 12 luni, în condiţiile unei utilizări medii de 4 ore pe zi.

Surface Dial va fi oferit gratuit la achiziţia desktopului Surface Studio şi va costa 100 de dolari dacă este cumpărat separat. Detalii complete aflaţi de pe site-ul Microsoft, de AICI.

CITITI SI:

Surface Studio. Răspunsul spectaculos al Microsoft la Apple iMac