Surface Studio. Răspunsul spectaculos al Microsoft la Apple iMac

Surface Studio. Răspunsul spectaculos al Microsoft la Apple iMac

Surface Studio. Răspunsul spectaculos al Microsoft la Apple iMacMicrosoft a lansat, în cadrul unui eveniment organizat la New York, unul dintre cele mai spectaculoase gadgeturi din 2016. Desktopul all-in-one Surface Studio este răspunsul Microsoft la iMac-urile Apple, relatează GadgetReport.ro

Cu un preţ de pornire de 2999 de dolari, Surface Studio este promovat drept desktopul cu cel mai subţire monitor LCD construit vreodată.  Monitorul de 28-inch PixelSense Display (4500 x 3000 pixeli) are numai 12,5 mm grosime şi este touch screen. Microsoft afirmă că „nu există niciun monitor similar pe planetă”.

surface-studio-gadgetreport-ro

Display-ul poate fi adaptat solicitărilor utilizatorilor, putând fi folosit şi pe post de tabletă grafică, graţie mecanismului de înclinare inovativ.

„Poţi să îl foloseşti pe post de monitor clasic, să îl transformi într-o tabletă, să desenezi pe el, să lucrezi în diverse moduri. Este un gadget excelent pentru aplicaţiile creative, pentru design, pentru utilizare şcolară etc. Inaugurăm, practic, o nouă gamă de produse”, au declarat oficialii Microsoft.

dial1Surface Studio poate fi folosit, astfel, împreună cu Surface Dial, un gadget special care ajută utilizatorii să folosească foarte uşor şi intuitiv aplicaţiile Windows şi alte programe, precum Photoshop.

La nivel hardware, cel mai ieftin Surface Studio (2999 de dolari) vine cu un procesor Intel Core i5, spaţiu de stocare de 1TB, 8GB RAM şi o placă grafică de 2GB. Modelul intermediar, de 3499 dolari, este dotat cu Intel Core i7 şi 16GB RAM, iar cel de top oferă, la 4199 dolari, un procesor i7, 2 TB, memorie de 32 de GB şi o placă grafică de 4 GB.

Precomenzile au început deja AICI, iar primele produse vor ajunge la clienţi pe 15 decembrie.

Surface Book i7

surface-book-i7Tot în cadrul evenimentului Microsoft, a fost anunţată şi lansarea Surface Book i7, gadget care promite o performanţă dublă şi 16 ore de autonomie, cu 30% mai mult decât prima generaţie. Numele laptopului vine de la procesorul Intel Core i7.

Noul laptop va costa 2,399 dolari (256GB şi 8GB RAM) respectiv 3299 dolari (1TB şi 16GB RAM). Gadgeturile vor fi disponibile în magazine din 10 noiembrie.

 

Windows 10 Creators Update
Cu ocazia evenimentului din New York, Microfost a anunţat, totodată, un nou update pentru Windows 10, intitulat „Creators Update.” Acesta va permite utilizatorilor să creeze şi să editeze obiecte 3D, cu ajutorul noii versiuni a programului Paint, intitulată „Paint 3D”.

Update-ul, care va fi lansat în prima parte a anului 2017, va permite utilizatorilor să experimenteze realitatea virtuală, cu ajutorul gadgetului Hololens. Windows 10 va fi adaptat, astfel, experienţei VR, urmând să ofere posibilitatea navigării pe internet şi utilizării aplicaţiilor cu ajutorul unei interfaţe în 360 de grade.

Update-ul va aduce, totodată, noi imbunătăţiri în sistemul de gestiune al emailurilor, în prezentările PowerPoint şi în alte aplicaţii.