Cum îţi dai seama dacă ai încărcător fake de iPhone

Data: 28/04/2018 | Autor: .

Cum îţi dai seama dacă ai încărcător fake de iPhone

Atenţie ce fel de încărcător folosiţi pentru iPhone şi iPad. Vă puteţi strica gadgeturile! Este avertismentul lansat de Apple, după ce a descoperit că aproape 90% dintre încărcătoarele, cablurile şi celelalte accesorii pentru iPhone vândute pe Amazon sunt contrafăcute, relatează GadgetReport.ro

Apple a dat în judecată mai mulţi producători care îşi vindeau produsele prin intermediul platformei de shopping.

Dacă vă e teamă că aveţi încărcătoare contrafăcute, Apple are o pagină de suport dedicată, acolo unde puteţi afla diferenţele dintre produsele originale şi fake-uri. Există, astfel, două tipuri de produse – cele oficiale, produse de Apple, şi cele dezvoltate de firmele licenţiate, care poartă inscripţia “Made for iPhone”. Logo-ul Mfi este afişat pe toate gadgeturile originale cu o excepţie – cablurile.

 

cablu-original-iphone

Pe cablurile originale Apple Lightning to USB apare inscripţia “Designed by Apple in California” sau “Assembled in China,” “Assembled in Vietnam”, “Indústria Brasileira”, alături de un serial de 12 cifre.

sigla produs original iPhone

În cazul încărcătoarelor, este bine să-l folosiţi pe cel cu care aţi cumpărat telefonul. Dacă aveţi unul de o putere mai mare sau mai mică, este posibil să distrugeţi bateria acestuia.

Voltajul este scris pe chargerul original, alături de inscripţiile UL sau CE, care certifică faptul că acesta este original.

Cum îţi dai seama dacă ai încărcător fake de iPhone vezi  în imaginile de mai jos.

cum-iti-dai-seama-daca-ai-incarcator-fake-de-iphone-gadgetreport-ro