Vixole Matrix. Cum arată adidaşii smart LED, controlaţi prin telefon

Data: 11/07/2017 | Autor: .

Vixole Matrix. Cum arată adidaşii smart LED, controlaţi prin telefon

Start-up-ul Vixole vrea să lanseze primii adidaşi inteligenţi din lume. Chiar dacă şi alte companii, precum Nike şi Adidas, îşi propun acest obiectiv, pare că Vixole Matrix sunt primii pantofi de sport inteligenţi care urmează să ajungă pe piaţă anul viitor, relatează GadgetReport.ro

Aspectul original al pantofilor de sport Vixole Matrix este dat de display-urile LED care permit costumizarea acestora cu ajutorul unei aplicaţii de telefon şi tabletă, controlată prin bluetooth.

Dincolo de aspectul futurist, adidaşii conţin tot felul de senzori, printre care un GPS, un accelerometru, magnetometru şi giroscop, care monitorizează traseul urmat şi activitatea fizică, astfel că utilizatorul are posibilitatea de a-şi urmări numărul paşilor şi distanţa parcursă, să afle caloriile consumate etc.

vixole-app-1600Vixole Matrix conţin şi un senzor haptic, care avertizează utilizatorii, prin vibraţii, atunci când vor să urmeze un anumit traseu, calculat pe baza informaţiilor de pe Google Maps.

vixole-spaceAli Ma şi Haidong Dong, cei doi dezvoltatori ai Vixole Matrix, au declarat că au folosit poliuretanul termoplastic (TPU) pentru a face adidaşii rezistenţi la şocuri şi vreme, astfel încât utilizatorii nu vor avea emoţii că îşi pot strica display-urile LED de pe pantofi.

Pantofii de sport inteligenţi sunt însoţiţi şi de o aplicaţie dedicată, care permite controlul LED-urilor şi care gestionează toate informaţiile monitorizate de senzori.

Vixole Matrix va avea şi un market dedicat, de unde utilizatorii vor putea să descarce diverse modele de design pe care să le afişeze pe display-urile de pe pantofi.

vixole-adidasi

Ali Ma şi Haidong Dong au declanşat o campanie de strângere de fonduri pentru dezvoltarea Vixole Matrix pe Indiegogo. Când vor ajunge în producţie,  pantofii de sport ar urma să coste 345 de dolari. Cei care vor susţine dezvoltarea acestora vor plăti numai 225 de dolari.