Apple iWatch, primul ceas inteligent care se incarca wireless (VIDEO)

Data: 14/12/2013 | Autor: .

iwatch_8_2Apple va lansa primul sau ceas inteligent in luna octombrie 2014, realateaza The Register. Gadgetul va avea o facilitate care il va diferentia fata de concurenta – se va incarca fara niciun cablu, de la un metru distanta de priza.

Jurnalistii relateaza ca iWatch va fi echipat cu o bratara speciala, cu rezonanta magnetica, care va contine si acumulatorul de 100 mAh cu proprietati de incarcare wireless.

Tehnologia exista deja si ar urma sa fie folosita si de sud-coreenii de la Samsung, pe gadgeturile ce le va lansa in 2014.

GadgetReport.ro scria, recent, ca ceasul iWatch va fi lansat abia in a doua parte a anului viitor pentru ca Apple vrea sa doteze ceasul cu cele mai noi tehnologii, de la ecranul OLED la activarea prin amprenta.

Potrivit expertului Ming-Chi Kuo, de la KGI Securities, ceasul cu care Apple spera sa declanseze o noua revolutie in materie va veni, printre altele, cu un ecran de 1.5- 2-inchi, acelasi de pe noul iPod Nano si un senzor biometric, dezvoltat de Authen Tec, companie cumparata anul trecut de Apple.

Senzorul va permite activarea ceasului prin amprenta, iar in jurul acestuia vor fi dezvoltate aplicatii controlate prin touch.

Intre timp, pe internet , fanii Apple se intrec in a prezenta idei, schite si posibile caracteristici ale gadgetului inregistrat de Apple sub numele iWatch.  Un nou clip video, urcat pe Youtube, vine sa sustina ideea ca produsul pregatit de Apple va fi unul revolutionar.

Realizatorul acestuia insista pe ideea ca iWatch va fi primul smartwatch care va proiecta holograme, urmatorul pas in industria IT&C. Din imagini rezulta ca dispozitivul va permite utilizatorilor toata gama de servicii de date si comunicatii, de la telefonie, la redarea video-audio prin intermediul unor holograme.

GadgetReport relata, de altfel, recent, ca viitorul comunicatiilor mobile nu apartine smartphone-urilor, ci dispozitivelor in genul iWatch, ceasul care va prelua toate functiile IT&C si le va proiecta holografic.

iWatch asa cum este prezentat in clipul de mai sus si-ar putea face aparitia pe piata in 2019.

Pana atunci vom vedea cateva versiuni intermediare. Iar una dintre ele a aparut deja, oficial, pentru câteva secunde, în cea mai recentă reclamă pentru telefonul iPhone 5, intitulata “Music Every Day”.

In imagini apare un personaj care poarta la mana un ceas negru. Acesta, potrivit jurnalistilor de la DailyMail, ar putea fi noul iWatch. Apple nu a comentat informatiile aparute in presa.