Apple a lansat iPad Mini si noul iPad 4 (VIDEO)

Data: 24/10/2012 | Autor: .

Apple a lansat, marti, tableta iPad Mini, la preturi incepand de la 329 de dolari pentru modelul de 16GB. Dincolo de preconizata lansare, sefii Apple au surprins pe toata lumea atunci cand au prezentat si cea de-a  patra generatie a iPad.

Conducerea Apple a spus, in conferinta transmisa in direct de GadgetReport.ro, ca cele doua tablete reprezinta ultimele completari ale unei game cu care se lauda ca „va oferi cate ceva pentru fiecare”.

iPad 4 si iPad Mini sunt pozitionate pentru a profita de vanzarile masive inregistrate in perioada sarbatorilor de iarna, scrie CNBC, citat de Mediafax.

iPad Mini are  o grosime de 7,2 milimetri si o greutate de circa 300 de grame. Ecranul noii tablete, de 7,9 inci (20 cm) are aceeasi rezolutie ca si iPad original, insemnand ca ii vor lipsi efectele HD ale modelelor ulterioare.

Versiunea mini va avea aceeasi durata de 10 ore de utilizare ca predecesorul de dimensiuni normale, dar aceasta va fi cea mai mica baterie produsa vreodata, potrivit Apple. Tableta va ajunge in Romania pe 2 noiembrie.

Noul iPad 4, pe de alta parte, se lauda cu un nou procesor, numit A6X, si capacitati grafice de doua ori mai puternice. Tableta  are o baterie cu durata de viata similara cu versiunea anterioara, de 10 ore, conexiune WiFi de doua ori mai rapida decat iPad 3 si noul conector Lightning.

Grupul va incepe sa accepte precomenzi vineri, cu livrarea asteptata in doua saptamani.

Apple a prezentat marti si o noua generatie iMac, desktop-ul Apple, si MacBook, cel mai bine vandut laptop al sau. MacBook Pro va avea o grosime mai mica de un inci (2,54 cm), cu o greutate de aproape 1,6 kilograme, cu 20% mai usor ca actuala versiune. Ultimul iMac este cu 45% mai subtire si va include un ecran complet laminat.