Apple lanseaza astazi noile sisteme de operare iOS 7 si OSX

Data: 10/06/2013 | Autor: .

iosApple va prezenta astazi noile versiuni ale sistemelor de operare iOS (destinat dispozitivelor mobile: iPhone, iPad) si OSX (care echipeaza computerele si laptop-urile Mac). Lansarea va avea loc la San Francisco, in cadrul conferintei WWDC organizata pentru dezvoltatorii de aplicatii destinate produselor companiei.

Potrivit expertilor, evenimentul are loc intr-un moment delicat pentru companie, care a schimbat la sfarsitul anului trecut conducerea echipei responsabile pentru software si designul interfetei, relateaza Business24.

Noul sistem de operare al Apple pentru dispozitive mobile se va numi cel mai probabil iOS 7. Se anticipeaza ca varianta din acest an va aduce schimbari majore fata de versiunile anterioare.

Prezentarea are o miza mai ridicata pentru Apple decat in alti ani, dupa aparitia unui curent de scepticism si neincredere in randul investitorilor cu privire la abilitatea companiei de a continua ritmul rapid de inovare, de a ramane o forta dominanta pe piata produselor mobile de comunicare si de a mentine marjele ridicate de profit cu care si-a obisnuit actionarii, relateaza MarketWatch.

Totodata, Apple este incoltita de competitia dura de pe piata smartphone-urilor, iar strategia de a se baza pe un singur produs, de inalta calitate, dar cu un pret pe masura, pare ca a devenit un punct slab pe masura ce creste cererea pentu produse mai ieftine. Compania a cedat deja presiunilor pe piata tabletelor, lansand in toamna anului trecut iPad mini, o varianta mai mica, mai putin performanta si mai ieftina a tabletei Apple.

Actiunile Apple au scazut cu 17% de la inceputul acestui an. Vineri, Apple a inchis in urcare cu 0,8% pe bursa de la New York, recuperand declinul din prima parte a sedintei datorita unui raport transmis in jurul pranzului de un analist, care crede ca grupul ar putea surprinde luni prin lansarea unui iPhone low-cost sau a unei variante imbunatatite a iPhone 5.