Apple lanseaza noul iPhone 5S si un model mai ieftin, botezat 5C

Data: 10/09/2013 | Autor: .

iphone-5Apple va prezenta in aceasta seara noile modele iPhone, inclusiv o varianta cu pret mai mic, la un eveniment organizat la sediul companiei din Cupertino, California.   iPhone-ul este cel mai de succes produs al Apple, generand jumatate din veniturile de anul trecut.
Pe fondul concurentei tot mai stranse, compania va prezenta atat un nou model premium, succesor al iPhone 5, cat si o varianta mai putin scumpa, care ar trebui sa atraga clientii din tarile emergente, relateaza Mediafax

Potrivit informatiilor aparute pe site-urile de specialitate, care citeaza surse de la furnizorii asiatici ai Apple, modelul de top ar urma sa se numeasca „5S”, iar cel mai ieftin „5C”.

Apple va introduce de asemenea o noua versiune a sistemului de operare iOS, prezent pe iPhone, iPad si iPod Touch, care va aduce schimbari la aplicatiile de email, calendar si foto, precum si fonturi si iconuri noi si o gama de culori mai vii.

Astfel, in aceasta seara va avea loc prima lansare majora de produse Apple din octombrie 2012, cand a aparut tableta iPad mini. Ulterior, compania va actualiza si gama iPad, pregatind intreaga oferta de produse pentru perioada de iarna.