Apple lanseaza in septembrie doua noi modele iPhone

Data: 20/08/2013 | Autor: .

iphone-5Apple a cerut furnizorului chinez Hon Hai Precision Industry, care asambleaza smartphone-uri si tablete pentru companie, sa inceapa din luna septembrie livrarea a doua noi modele iPhone, unul scump si unul cu pret mai redus, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Wall Street Journal.

 Informatiile privind livrarile sugereaza ca Apple ar putea lansa cele doua modele chiar in septembrie, indicand o schimbare de strategie a companiei, in incercarea de a recastiga din terenul pierdut pe piata smartphone-urilor. Compania nu a mai lansat pana acum doua modele iPhone in acelasi timp.

Furnizorii Apple din Asia au inceput din luna iunie productia componentelor pentru un model iPhone standard, cu carcasa metalica, si pentru o versiune low-cost, au afirmat persoane care lucreaza la companiile respective.

Hon Hai Precision Industry (Foxconn) asambleaza pentru Apple smartphone-uri iPhone, tablete iPad,iPod, PC-uri Mac si accesorii, conform Mediafax.

Apple va prezenta urmatorul iPhone in cadrul unui eveniment planificat pentru 10 septembrie, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei. Noi modele iPad, inclusiv o varianta mai subtire si un iPad mini cu ecran de inalta rezolutie, vor fi lansate ulterior, la timp pentru sezonul sarbatorilor de iarna.

Vanzarile Apple au urcat usor in perioada aprilie-iunie, al treilea trimestru al anului fiscal 2012-2013, de la 35 miliarde de dolari la 35,3 miliarde dolari. Profitul net a scazut cu 21,5%, de la 8,8 miliarde dolari la 6,9 miliarde dolari.