Apple Pay. Vezi cat de simplu e sa platesti cu iPhone 6 (VIDEO)

Data: 10/09/2014 | Autor: .

apple-pay

Apple a lansat, odata cu noua generatie iPhone 6, si posibilitatea de a face plati cu ajutorul telefonului mobil, gratie NFC-ului. O facilitate pe care toti ceilalti mari jucatori din piata o folosesc de mult, dar pe care Apple s-a incapatanat pana acum sa nu o introduca pe telefoanele sale.

Motivele le-am aflat abia marti, atunci cand Apple a lansat modulul de plata Apple Pay. Se vede ca s-a lucrat serios la aceasta aplicatie, dovada usurinta cu care poti sa faci platile fara sa ai nevoie de niciun card.

Sistemul permite efectuarea de plati mobile la aparatele compatibile prin apropierea iPhone-ului de aparat si autorizarea platii folosind Touch ID. Senzorul NFC este implemenatat in partea superioara a terminalului, datele despre plata fiind stocate in Passbook in mod criptat si, spun cei de la Apple, sigur. Ramane de vazut, avand in vedere ultimul scandal cu pozele furate din conturile „sigure” de pe cloud.

Apple Pay are posibilitatea de a adauga orice carte de credit acceptata in aplicatia Passbook pentru autorizare in vederea platii  astfel ca datele nu sunt preluate prin iTunes de la Apple ID-uri. Sistemul foloseste o tehnologie inteligenta de plata, astfel ca nu se transfera datele bancare in timpul platii.

Apple Pay se foloseste si de Find My iPhone, astfel ca, daca pierdeti telefonul, poate suspenda platile prin intermediul acestuia.

Asteptam cu interes si speram ca aplicatia sa functioneze si in Romania. Ramane de vazut cu ce costuri, avand in vedere ca bancile de la noi s-au specializat in aplicarea a tot felul de comisioane care mai de care mai piperate.

Detalii despre modulul de plata Apple Pay aflati de aici

Vedeti o demostratie in clipul video de mai jos.