Apple pregateste un iPad mini? Cel putin asta anticipeaza Samsung

Data: 5/03/2012 | Autor: .

Apple ar putea lansa o versiune “mini”, de 7 inch, a tabletei iPad, in al treilea trimestru din acest an. Interesant este ca informatia apare intr-un document al Samsung Securities, citat de OLED-Display.net.

Nu este pentru prima data cand se vorbeste de aceasta posibilitate. GadgetReport.ro a scris ca prin lansarea unei tablete de 7 inch, Apple ar incerca sa concureze cu Kindle Fire-ul de 7 inch al celor de la Amazon, care costa 199 dolari.

Analistul Brian White, de la Ticonderoga Securities afirma, intr-o analiza pentru clientii sai, ca tableta ar trebui sa aiba un pret similar cu Fire sau chiar mai mic.

Potrivit documentului Samsung, pe care il puteti parcurge aici, noua generatie iPad ar putea veni cu un display AMOLED. Si producatorul sud-coreean lucreaza la dezvoltarea unei tablete Galaxy Tab, de 7.7 inch, cu ecran AMOLED, care ar urma sa fie lansata in acest an.

Interesant este ca si Google pregateste o astfel de tableta cu care sa concureze Kindle Fire. GadgetReport.ro a scris, recent, ca tableta celor de la Google va rula sistemul de operare Android 4.0 IceCreamSandwich si va costa mai putin de 199 de dolari, cat costa modelul concurentilor de la Amazon.

Zvonurile privind o tableta Google au explodat dupa ce presedintele executiv Eric Schmidt a anuntat la finele anului trecut ca compania pregateste lansarea unui astfel de dispozitiv. Totodata, acesta spunea la momentul respectiv ca va concura “brutal” Apple pe piata smartphone-urilor.

Faptul ca Google planuieste sa lanseze o tableta care sa ingroape Kindle Fire era de asteptat. Desi dispozitivul celor de la Amazon este de departe cel mai bine vanduta tableta Android de pe piata, Google nu castiga nici un cent din acest lucru. Si asta pentru ca Android-ul dezvoltat de Google este gratuit si open-source, iar Amazon a instalat pe tableta propriul sau magazin de aplicatii, si nu Android Market.

Informatiile vin in contextul in care Apple va lansa, pe 7 martie, cea de-a treia generatie a tabletei iPad.