Lodgy, prima masina gadget din istoria Dacia

Data: 6/03/2012 | Autor: .

Dacia a lansat, marti la Salonul Auto de la Geneva, automobilul Lodgy, un vehicul de familie, disponibil in varianta cu 5 si 7 locuri si care va costa de la 9 500 Euro (TVA inclus). Masina este prima din istoria Dacia care vine cu un sistem de navigatie si multimedia (MEDIA NAV).

Disponibil pentru doar 300 € (TVA inclus), sistemul cuprinde radio, USB si priza jack, Bluetooth® si sistem de navigatie integrat cu touch screen 7’’ (18 cm).

Din pagina de meniu pot fi accesate cu usurinta cele sase functii esentiale: radio, multimedia, telefon, harta, sistem de navigatie, reglaje. Tehnologia Bluetooth® permite utilizarea telefonului handsfree, sincronizarea contactelor si a istoricului apelurilor, precum si ascultarea fisierelor muzicale de pe suporturi portabile. Prizele USB si jack permit conectarea unui Ipod sau a unui smartphone.

Titlurile sunt afisate pe ecranul MEDIA NAV iar selectarea pieselor se face usor fie pe touch screen, fie cu ajutorul satelitului de comanda de la volan. Sistemul de navigatie touchscreen intuitiv dispune atat de grafica 2D cat si Birdview (3D). Datorita prizei USB si a interfetei web dedicate, clientii pot completa si actualiza continutul sistemului de navigatie.

Lodgy ofera o a doua solutie multimedia (in serie pentru nivelele de echipare Ambiance si Laureate), Dacia-Plug&Radio, 2 DIN, care cuprinde un radio CD cu Mp3, conexiune bluetooth, priza jack, USB si satelit de comanda pe volan.

O alta noutate in gama Dacia isi face aparitia pe modelul Lodgy : limitatorul de viteza, disponibil optional pe versiunea Laureate. Acesta ii permite soferului sa stabileasca o viteza de rulare pe care nu doreste sa o depaseasca si sa conduca astfel in deplina siguranta si fara griji.

O alta tehnologie utila disponibila optional, in acelasi pachet cu limitatorul de viteza, este sistemul de asistenta la parcarea cu spatele. Lodgy propune ca noutate absoluta in gama Dacia scaunele incalzite pentru locurile din fata, disponibile optional pe nivelul de echipare Laureate.

Dacia Lodgy, pret imbatabil

Carlos Tavares,Chief Operating Officer la Renault Group, a declarat, cu ocazia lansarii, ca masina va avea un pret de la 9 500 Euro (TVA inclus). Clientii din Romania pot comanda noul model incepand cu data de 7 martie 2012. Masina va fi produsa la uzina de la Tanger din Maroc.

Dacia Lodgy are o lungime de 4,5 metri, iar numele aminteste de cuvantul englezesc „lodge” si este „o trimitere directa la trasatura sa esentiala: capacitatea de a gazdui o intreaga familie si bagajele sale”, potrivit producatorului.

Lodgy vine cu doua motoare pe benzina pentru noul Lodgy: 1.6l 85 CP si propulsorul TCe 115. Acesta este cel mai nou motor pe benzina cu injectie directa turbo de 1.2 litri din cadrul Grupului Renault.

Oferta diesel este reprezentata de motorul 1.5 dCi. Versiunile dCi 90 si dCi 110 beneficiaza de semnatura Dacia eco², care evidentiaza nivelul scazut al consumului si al emisiilor de CO2.

Dacia Lodgy dispune, pe de alta parte, de unul din cele mai incapatoare portbagaje din segmentul sau. Volumul acestuia ajunge la 2 617 dm3 in configuratia cu doua locuri, 827 dm3 in configuratia cu cinci locuri si 207 dm3 in configuratia cu sapte locuri. Lodgy ofera la interior numeroase spatii de depozitare ce insumeaza un volum de pana la 30 de litri.

Merita remarcat spatiul de depozitare foarte practic amplasat in partea superioara a plansei de bord, care ofera o capacitate de pana la 3 litri.

Mai multe detalii privind oferta Dacia aflati de aici