iPad 3 sau iPad HD. Ce tableta lanseaza astazi Apple?

Data: 6/03/2012 | Autor: .

Comunitatea IT&C asteapta cu nerabdarea lansarea miercuri, la ora 20, ora Romaniei, a noii tablete Apple. Ultimele informatii prezentate de presa internationala arata ca, cel mai probabil, gigantul american va lansa versiunea iPad HD, iar iPad 3 ar urma sa fie pregatit pentru anul viitor.

Potrivit Venturebeat si Cnet, iPad HD va semana, din multe puncte de vedere, cu iPad 2. Cel putin la capitolul design si dimensiuni.

Cu toate acestea, va avea un ecran Retina, cu adevarat spectaculos, cu o rezolutie de 2048X1536 pixeli. Display-ul gadgetului va avea cu 25% mai multi pixeli decat precedenta versiune, astfel ca unghiul de vizualizare va fi unul aproape perfect.

Dincolo de ecranul spectaculos, cu aceleasi dimensiuni ca si predecesoarele versiuni, de 9,7 inch, iPad 3 va beneficia de cel mai rapid procesor pentru sistemul de operare iOS, modelul quad-core A6 S5L8945X.

Impreuna cu memoria de 2GB, procesorul quad-core A6 S5L8945X va face iPad de trei ori mai rapid decat iPad 2 si de doua ori decat iPhone 4S.

In plus, noul gadget ar urma sa prezinte, spre bucuria utilizatorilor, in dotarea de baza, WiFi, GSM/CDMA/LTE. iPad 3 ar putea veni cu o camera HD cu blit incorporat si cu port HDMI.

Noua versiune va avea o baterie de 14.000 mAh fata de cea de 6,500 mAh disponibila pe versiunile iPad I si II, fapt care ii va asigura o autonomie dubla fata de versiunea din 2011, insa o va face putin mai groasa decat iPad 2.

Potrivit MacRumors care citeaza site-ul chinez Sina Weibo, iPad 3 Wi-Fi ar urma sa coste cu 80 de dolari mai mult decat modelul echivalent iPad 2.  Tableta ar urma sa ajunga in magazine la o saptamana distanta de la prezentarea oficiala.

In cazul in care considerati informatiile interesante si pentru prietenii dvs. va invitam sa dati like sau share din butoanele de  mai jos. Va multumim.