Apple pregateste un iPhone “de criza” care ar putea costa sub 200$

Data: 23/08/2011 | Autor: .

Apple pregateste lansarea, in urmatoarele saptamani, a unui telefon iPhone 4 de 8GB care ar putea lovi puternic concurenta de pe segmentul low-cost. Si asta in conditiile in care pretul telefonului ar putea fi undeva in jurul a 200 de dolari.

Informatia a fost lansata marti de agentia de presa Reuters, care citeaza surse din industrie. Actualul iPhone 4 a fost lansat in iunie 2010 in versiunile de 16 respectiv 32 GB.

Potrivit analistului Bonnie Chang, de la Yuanta Securities, daca stirea se va dovedi reala, va arata interesul Apple pentru pietele emergente, acolo unde un iPhone este mult prea scump pentru puterea de cumparare. O varianta de pana in 200 de dolari ar putea avea insa sanse mari de vanzari. «Nu cred insa va Apple va cobora pretul sub 200 dolari », afirma analistul. El crede ca, pentru a atinge un asemenea nivel de pret, ar trebui ca Apple sa umble serios la capacitatile tehnice ale smartphone-ului.

Potrivit specialistilor,  nu este astfel exclus ca varianta ieftina de iPhone sa imprumute din piesele primului iPhone si sa nu ofere facilitati in genul WiFi si in niciun caz un ecran Retina.

Zvonul privind lansarea unui model entry-level de iPhone vin in contextul in care, in ultimele zile, piata IT&C a fost inundata de informatii privind mult asteptata lansare a modelului iPhone 5, eveniment vazut de unele surse pe 5 septembrie, iar de altele pe 7 octombrie. 

Specialistii se asteapta, astfel, ca noul iPhone sa beneficieze de un nou design, cu un spate metalic si un ecran curbat.

Telefonul (4.82 x 2.53 x 0.34 mm) ar putea beneficia de display-ul retina de 4 inch, cu rezolutia de 960 x 640, o memorie RAM de 1 GB si un nou procesor A5 Dual Core la 1.4GHz, cu 60% mai rapid decat cel de pe iPhone 4.

iPhone 5 ar urma sa prezinte o camera foto/video de 8 megapixeli autofocus cu Ledflash, capabila sa inregistreze in 1080p HD la 25fps/720p la 30fps.

La capitolul dotari, iPhone 5 va include WiFi/UMTS/HSDPA/HSUPA/ 3G/HSPA+/4G, GSM, Bluetooth. 1xEV-DO.

Bateria noului telefon ar urma sa tina pana la 8 ore in 4G, 13 ore in 3G si 420 ore in stand by. Smartphone-ul ar urma sa fie disponibil in doua versiuni, de 32GB si 64GB.