“Renasterea” Blackberry. Alte trei noi telefoane, lansate in septembrie

Data: 23/08/2011 | Autor: .

Research in Motion pregateste lansarea, in luna septembrie, a trei noi smartphone-uri Curve 9350, Curve 9360 si Curve 9370. Cele trei telefoane vor rula noul sistem de operare BlackBerry OS 7. 

Cele trei telefoane mobile vor avea cam aceleasi specificatii, ce includ procesoare de 800MHz NFC, display-uri 2.44-inch 480 x 360 si camere de 5 MP, relateaza thisismynext.

Curve 9370 este considerat modelul de top, cu 1 GB de RAM, CDMA/EVDO si Quad-Band EDGE. Blackberry Curve 9360 (512 MB) este varianta GSM, ce ofera UMTS si Quad-Band EDGE, in timp ce Curve 9350 va fi o varianta exclusiv CDMA, cu 512MB RAM.

Telefoanele vor fi disponibile din septembrie in Canada si SUA si pe alte cateva piete internationale, nespecificate. Prima companie care a anuntat faptul ca va comercializa noile smartphone-uri este Sprint USA, care va vinde, incepand din 9 septembrie, modelul Blackberry Curve 9350  la 79.99 dolari.

Lansarea celor trei telefoane vine dupa ce, pe 4 august, a anuntat alte trei smartphone-uri BlackBerry Bold 9900/9930, BlackBerry Torch 9850/9860 si BlackBerry Torch 9810.

Acestea au display-uri imbunatatite, beneficiaza de cel mai puternic processor din gama BlackBerry, Qualcomm la 1,2 GHz, o memorie interna de 8GB ce poate fi extinsa la 32 GB prin microSD, si o memorie video dedicata care face experienta vizuala si de joc mult mai fluida. In plus, beneficiaza de o noua camera video de 5 MP, ce filmeaza la 720p HD.

Si acestea ruleaza noul sistem de operare OS 7 care propune o grafica ceva mai simpla si un browser Webkit multitouch, aceeasi tehnologie ca cea din spatele browser-ului Safari de pe iPhone OS. Browserul suporta HTML5, dispune de functii zoom si scroling, si este cu 40% mai rapid decat cel cu care era dotat primul model Torch.

In noua versiune de soft, pictogramele, animatiile si tranzitiile au fost imbunatatite pentru a se apropia cat mai mult de programele rivalilor de la Apple cu iOS, Google cu al sau Android si Microsoft cu Windows Phone 7. Mai multe detalii puteti citi aici.

Research in Motion spera ca noile telefoane sa relanseze vanzarile companiei, dupa ce Apple, cu al sau iPhone,  si ceilalti mari jucatori, precum Samsung, ce au pariat pe Android, i-au luat-o demult inainte.

Va reusi RIM sa recastige terenul pierdut?

O intrebare  la care analistii spun ca raspunsul il vom afla din rezultatele de vanzari din T3. Expertii afirma insa ca cele 6 noi smartphone-uri prezentate de RIM nu rup “gura targului” nici la capitolul design, nici tehnologie.

Pentru a face vanzari, trebuie ca smartphone-urile  RIM sa fi cel putin la fel de prietenoase ca cele ale rivalilor de la Apple sau Samsung. Cu o promovare agresiva si un sistem de fidelizare eficient de tip cross-selling, BlackBerry poate reveni in prim-planul pietei, sunt convinsi expertii.

Tableta BlackBerry PlayBook, lansata in aprilie, a primit multe recenzii bune, astfel ca RIM dovedeste ca poate sa se reinventeze.

“Era timpul ca ei sa demonstreze ca pot face ceva pentru noua platforma”, a declarat Michael Gartenberg, mobile analist la firma de cercetare Gartner.  “Acum este momentul cand platformele de anul trecut nu mai sunt destul de bune pentru anul acesta si RIM trebuie sa evolueze pentru a concura in mod eficient”.

In plus, pentru a reveni in prim-plan, expertii afirma ca Research in Motion trebuie sa faca ceva cu magazinul online. Are abia 35.000 de aplicatii in conditiile in care Apple are 425.000, iar Android Market 200.000.

Nu in ultimul rand, Research in Motion ar trebui sa umble la preturi. Produsele BlackBerry au devenit mult prea scumpe, fata de cele ale rivalilor asa ca, daca va dori sa reintre in joc, ar trebui sa isi ieftineasca telefoanele, asa cum au facut Apple, Samsung si ceilalti jucatori.